Portada > Actualitat > Notícies > La taxa d’atur a la comarca registra un increment de dones aturades i disminueix entre els homes

La taxa d’atur a la comarca registra un increment de dones aturades i disminueix entre els homes

11/04/2018

L’Observatori Comarcal ha publicat l’informe Infoatur del mes de març, que recull les principals dades de l’evolució del mercat de treball i fa una radiografia de les persones desocupades i la seva evolució. El Vallès Occidental ha registrat 354 aturats menys respecte el mes de febrer amb una taxa d’atur de l’11,94%, molt a prop de la xifra de Catalunya.

La comarca registra aquest mes de març un total de 52.229 persones aturades, 4.637 desocupats menys que l’any anterior seguint la tendència dels darrers anys, tot i que enguany la caiguda ha estat menys intensa.

La taxa d’atur ha disminuït en catorze dels vint-i-tres municipis de la comarca i vuit han registrat un increment del nombre d’aturats. La caiguda de l’atur ha estat més intensa a Castellbisbal (-4,8%),  Viladecavalls (-4,3%) i Castellar del Vallès (-3,3%).

Per sexe, l’atur ha augmentat entre les dones (64) i cau entre els homes (-418). A la comarca, la taxa d’atur registral masculina se situa per sota del 10% i la femenina es manté en un 14,7%.

Per grups d’edat, l’atur ha augmentat entre la població adulta de 30 a 44 anys, i ha disminuït en la resta de grups d’edat. La caiguda de l’atur ha estat més intensa entre la població jove a diferència del mes anterior.

Per nivell formatiu, l’atur registrat ha caigut en tots els nivells d’instrucció respecte l’any anterior, especialment entre el grup amb estudis de secundària obligatòria i primaris. El gruix de desocupats a la comarca (36,1%) es concentra en els majors de 45 anys amb estudis secundaris d’ESO o EGB.

Per sector econòmic de la darrera ocupació dels desocupats, respecte el mes de febrer augmenta l’atur en el grup sense ocupació anterior i les activitats relacionades amb l’ocupació. Encapçalen el rànquing de disminució de l’atur els serveis socials amb allotjament, el comerç a l’engròs, les activitats especialitzades de la construcció i altres activitats de serveis personals.

L’informe Infoatur de març de 2018 està disponible en aquest enllaç.

Arxivat a: General
Observatori Comarcal