Portada > Actualitat > Notícies > El Vallès Occidental, comarca pionera en la col•laboració amb el Pacte Nacional per la Indústria

El Vallès Occidental, comarca pionera en la col•laboració amb el Pacte Nacional per la Indústria

15/03/2018

Ahir dimecres 14 de març a la tarda va tenir lloc a la seu de CCOO de Terrassa, una trobada de treball entre el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i el Pacte Nacional per la Indústria de Catalunya. La sessió va comptar amb la participació de la Directora general d’Indústria la Sr. Àngels Chacón, dels responsables dels agents socials i econòmics del Pacte Nacional i d’una representació de les entitats membres del pacte comarcal. Per part del Consell Comarcal del Vallès Occidental hi va participar el vicepresident i conseller de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Carles Paredes.

La trobada va servir per concretar sinèrgies i propostes d’actuacions específiques a desenvolupar en el marc del nou pla d’acció 2018-2019. El suport en el desenvolupament de les estratègies locals d’especialització territorial existents com eina principal de suport a la innovació empresarial, la transformació del model productiu cap a la digitalització i la indústria 4.0, des d’una visió integral de suport a l’empresa, la població activa i la formació, i la gestió i modernització dels polígons industrial, són els aspectes clau que el pacte comarcal proposa de treballar conjuntament amb el Pacte Nacional.

L’objectiu és que la col·laboració es concreti en un marc de cooperació permanent entre els Pactes i, al mateix temps, amb l’activació d’un seguit d’actuacions conjuntes de realitzar durant els anys 2018 i 2019. Una de les reivindicacions que el Pacte comarcal per la reindustrialització va traslladar és la necessitat que la comarca, donat el seu pes i aportació a la indústria catalana, tingui un tractament singular que doni resposta a les diferents necessitats del seu teixit productiu.

Reunió del Grup Impulsor el passat 15 de febrer

Aquest impuls per assolir majors nivells de consens amb el Pacte Nacional per a la Indústria es va treballar el passat dia 15 de febrer a la sessió del Grup Impulsor, òrgan executiu del pacte.

En aquesta trobada es va recolzar la necessitat d’intercanvi i comunicació constant no només amb el Pacte Nacional, sinó amb altres entitats del territori i institucions. Per això es va aprovar la creació d’una delegació política del Pacte i una comissió tècnica delegada pel desplegament de les diferents actuacions.

Arxivat a: General
Trobada de treball entre el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i el Pacte Nacional per la Indústria de Catalunya.

Arxius adjunts