Portada > Actualitat > Notícies > L’Arxiu Comarcal organitza tres activitats per reflexionar sobre el paper de les dones en la història en motiu del 8 de març

L’Arxiu Comarcal organitza tres activitats per reflexionar sobre el paper de les dones en la història en motiu del 8 de març

08/03/2018

L’Arxiu Històric de Terrassa – Arxiu Comarcal del Vallès Occidental ha organitzat tres activitats en motiu del Dia de la Dona per reflexionar sobre el paper que han tingut les dones al llarg de la història, a partir de documents originals continguts en els seus fons. El primer acte va tenir lloc ahir a la tarda.

“Amb veus de dones” és la primera activitat que l’arxiu ha dut a terme aquest any en motiu del Dia de la Dona i que va tenir lloc ahir a la tarda, amb l’objectiu d’apropar la història des d’un altre punt de vista, el de les dones. Ha consistit en una visita i un taller centrat en una selecció de documents de l’arxiu produïts per dones, com Blanca de Centelles (1343), Joana Parera (1602) o Anna Murià (1951) entre d’altres, per demostrar que les dones han estat molt presents a la història, tot i que de vegades de manera anònima.

La segona activitat organitzada és “Lo negoci de las bruxas (1602 – 1619)”, una conferència que repassarà la història de dinou dones acusades de bruixeria a la Terrassa de principis del segle XVII a càrrec de Joan Soler, director de l’Arxiu Històric de Terrassa. L’acte tindrà lloc a l’arxiu dimecres dia 14 de març a les 19 hores.

Per últim, en la conferència “Sexe i violència de gènere a la Terrassa moderna” es farà un recorregut pels casos judicials en què la violència masclista es manifestava durant els segles XVI i XVIII a Terrassa, així com la reacció legal i social contra aquestes agressions. Impartirà la xerrada Alan Capellades, tècnic de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental. La conferència es farà a l’arxiu el dimecres 21 de març a les 19 hores.

Les activitats s’emmarquen en la campanya de sensibilització ciutadana que porta el lema “Cicles de vida, camins en igualtat?”, impulsada des de Terrassa per commemorar el 8 de març. El programa d’enguany s’ha elaborat mitjançant el treball conjunt de la Comissió del 8 de març, de l’Ajuntament de Terrassa i d’altres organismes i entitats de la ciutat. Es pot consultar el programa complert en aquest enllaç.

Arxivat a: General
Portada de la primera activitat organitzada per l'Arxiu Comarcal en el marc del 8M.