Portada > Actualitat > Notícies > Terrassa acollirà una sessió de recollida de dades sobre associacionisme i voluntariat per l’elaboració d’un estudi de la Generalitat

Terrassa acollirà una sessió de recollida de dades sobre associacionisme i voluntariat per l’elaboració d’un estudi de la Generalitat

14/02/2018

Aquest estudi s’impulsa des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya amb la col•laboració de l’Observatori del Tercer Sector, per conèixer la situació de l’associacionisme i el voluntariat a Catalunya. S’inicia amb l’objectiu d’identificar els punts forts i febles d’aquesta activitat per poder treballar en futures millores. S’han organitzat sessions de debat i recull de dades durant els mesos de febrer i març en les quals participaran persones col•laboradores d’entitats del territori. El Vallès Occidental acull una de les sessions, del total de 9 que s’han organitzat en diversos punts de Catalunya.

Per l’elaboració de l’Estudi de l’Associacionisme i el Voluntariat a Catalunya s’utilitzaran dades d’El Panoràmic, una eina que permet explicar l’impacte que generen les organitzacions a la societat. També es recollirà informació a través d’una enquesta realitzada a persones voluntàries i s’organitzaran grups de discussió que complementaran qualitativament les dades quantitatives obtingudes de les dues fonts anteriors.

En el cas del Vallès Occidental es realitzarà una sessió a Terrassa el dia 26 de febrer, al Casal Cívic Can Roca – Terrassa (C/ Alcoi, 81) en horari de 16:30h a 18:30h. La trobada es realitzarà en forma de debat obert, i es dirigeix a persones amb una trajectòria destacada dins les entitats sense ànim de lucre i, més concretament, en l’àmbit del voluntariat. Per assistir-hi, cal fer inscripció prèvia en aquest formulari.

En els grups de discussió es vol analitzar quin rol ocupen les persones voluntàries dins les organitzacions no lucratives, mesurar la consciència del nou marc legal en les entitats i el grau d’implicació de les persones voluntàries amb les organitzacions.

El programa complert de les sessions que s’han organitzat arreu de Catalunya es pot consultar en aquest enllaç.

Arxivat a: General
Voluntariat