Portada > Actualitat > Notícies > El Servei de Primera Acollida comarcal organitza un nou curs formatiu que dóna accés al certificat de primera acollida per a persones estrangeres

El Servei de Primera Acollida comarcal organitza un nou curs formatiu que dóna accés al certificat de primera acollida per a persones estrangeres

13/02/2018

La formació “Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic” correspon al Mòdul formatiu C de 15 hores de durada, emmarcat en el Servei de Primera Acollida per a persones estrangeres del Consell Comarcal del Vallès Occidental. En aquestes sessions es tractarà el coneixement sobre la cultura catalana i l’àmbit normatiu, així com temes corresponents a la legislació d’estrangeria. L’assistència i aprofitament d’aquesta formació donaran accés al certificat de primera acollida per a persones estrangeres.

Aquest curs s’imparteix des del Servei de Primera Acollida amb la col·laboració de l’Associació Noves Vies, i es portarà a terme a la Biblioteca El Castell de Vacarisses (C/Major, 3). S’iniciarà el 5 de març i finalitzarà el 26 de març, de dilluns a dimecres en horari de 17:15h a 18:45h. Les inscripcions es poden fer directament a l’Ajuntament de Vacarisses o telefònicament al Consell Comarcal, trucant al 93.727.35.34 Ext. 469.

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal el poden sol·licitar les persones estrangeres empadronades als municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca. Es dirigeix a les persones estrangeres immigrades, les so·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades, i els ofereix informació molt útil que facilita l’arribada al nou lloc de residència.

El 18 de novembre de 2014 la Generalitat de Catalunya va aprovar el decret de serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. Aquest és el marc legislatiu en que es recolza el Consell Comarcal del Vallès Occidental per fer l’estada més fàcil a les persones nouvingudes, convençuts que la diversitat és un valor afegit per la comarca.

Arxivat a: General, Immigració
Curs de primera acollida a Vacarisses

Arxius adjunts