Buscador per paraules clau
09 febrer 2018

Avancen els treballs de la Taula Tècnica Comarcal de Gestió Energètica Social creada per assegurar l’accés bàsic als recursos energètics

Aquesta és la primera trobada de la Taula des de la seva constitució, creada amb l’objectiu d’afavorir una xarxa de treball comarcal i dinamitzar accions compartides que assegurin l’accés de la població als subministraments energètics bàsics i una gestió eficient dels recursos. Està formada per personal tècnic especialitzat en vulnerabilitat energètica que treballa en els municipis del Vallès Occidental.

Es realitzaran un total de 5 sessions enfocades en el desenvolupament d’un Pla d’Acció Comarcal en consonància als programes d’acció municipals, la priorització de les línies i mesures conjuntes en Gestió Energètica Social i en la valoració de la necessitat d’un protocol d’actuació davant de situacions de pobresa energètica.

Una de les novetats que s’han presentat en aquesta sessió ha estat la incorporació de la Diputació de Barcelona per donar suport tècnic i la col·laboració de l’entitat el Risell, que ha elaborat un document de diagnosi amb el mapa de vulnerabilitat de la comarca per avançar en el treball comú. El Risell dinamitzarà les properes sessions fins al juny.

La sessió ha tingut lloc a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Vallès Occidental, on han participat professionals dels ajuntaments següents: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

La Taula Tècnica de Gestió Energètica Social es va constituir el 30 de maig de 2017 en una reunió tècnica de coordinació municipal on es van presentar les tasques que s’havien iniciat des del Consell Comarcal i les experiències dels municipis convocats, de més de 20.000 habitants.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail