Portada > Actualitat > Notícies > L’acord comarcal per fer front a la pobresa inicia l’exploració de nous models de garantia de rendes amb la celebració d’una jornada

L’acord comarcal per fer front a la pobresa inicia l’exploració de nous models de garantia de rendes amb la celebració d’una jornada

05/02/2018

Aquesta jornada sorgeix arrel d’un acord aprovat pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental a mitjans de l’any passat, que reflexa la necessitat d’un canvi de model per lluitar contra les desigualtats. La finalitat és canviar el model d’intervenció actual per eradicar la pobresa estructural mitjançant un seguit de mesures a emprendre de forma conjunta entre les administracions locals, entitats i agents socials. Aquest projecte s’emmarca en el Pla de Treball 2018 – 2019 de la Comissió Mixta d’Observació Permanent de la Pobresa i les Desigualtats del Vallès Occidental.

La jornada “Cap a un nou model de garantia de rendes. Perspectives i situació actual”, comptarà amb una primera part destinada a reflexionar sobre els models de renda viables i necessaris, i com s’han articulat els models autonòmics de garantia de rendes. En la segona part es presentaran tres experiències de models de garantia de rendes que s’estan executant actualment i que marcaran el camí del nou model que es vol construir.

Els ponents i entitats convidades són referents i de primer nivell. Es comptarà amb el Sr. Daniel Raventós, de la Xarxa Renda Bàsica, la Sra. Maria Caprile, de la cooperativa social NOTUS, el Sr. Luis Sanzo Gonzalez, del Departament de Treball i Polítiques Socials del Govern Basc, el Sr. Josep Vidal, director general del Departament de Treball, Benestar Social i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Lluís Torrens, de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte tindrà lloc el 2 de març al Consell Comarcal del Vallès Occidental (Ctra. N-150, Km. 15) en horari de 9h a 13:30h.

L’escenari on es situa aquesta jornada és l’acord “Per un canvi de model en la lluita contra la pobresa i les desigualtats” aprovat pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental i sorgit d’un estudi específic realitzat per l’Observatori Comarcal. A partir d’aquí, es van designar un seguit de mesures a emprendre de forma conjunta entre les administracions locals amb la col·laboració d’entitats i agents socials. L’objectiu del projecte és canviar el model d’intervenció actual i eradicar la pobresa estructural que segueix present en la societat. En aquest sentit, la jornada és el tret de sortida als treballs que s’estan realitzant i vol servir perquè les ciutats i pobles també siguin partícips en la construcció d’aquest nou model.

La Comissió Mixta d’Observació Permanent de la Pobresa i les Desigualtats del Vallès Occidental té l’objectiu de treballar pels drets i les oportunitats de tothom, fer front a la pobresa i reduir les desigualtats. Està formada per diferents agents públics i privats que actuen i tenen coneixement en l’àmbit de les desigualtats i la pobresa. Actualment en formen part el Consell Comarcal del Vallès Occidental, els ajuntaments de les cocapitals Sabadell i Terrassa, altres ajuntaments, Càritas i Creu Roja.

El programa de la jornada i el formulari d’inscripció estan disponibles en aquest enllaç.

Arxivat a: General
Jornada "Cap a un nou model de garantia de rendes"