Portada > Actualitat > Notícies > El Vallès aposta per la industria com a motor econòmic pel territori i avança en les accions del Pacte per la Reindustrialització

El Vallès aposta per la industria com a motor econòmic pel territori i avança en les accions del Pacte per la Reindustrialització

30/01/2018

Aquest matí s’ha celebrat una jornada de treball dels diferents agents que integren el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. La sessió, que s’ha celebrat a la seu de CIESC i el Gremi de Fabricants de Sabadell, ha servit per posar sobre la taula els avenços i concrecions del Pacte i per dibuixar les noves línies de treball. De la Jornada d’avui n’ha de sorgir el nou full de ruta del Pacte, amb un objectiu clar: l’aposta per la industria al Vallès, com a motor econòmic, creador de llocs de treball i estretament vinculat amb la innovació i el coneixement. A la jornada hi ha assistit responsables polítics i tècnics d’ajuntaments de la comarca i d’agents socials com empreses, universitats, sindicats i altres ens.

En l’obertura de l’acte, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha destacat que “el Vallès serà industrial o no serà” i ha apuntat que “avui presentem resultats dels darrers anys de treball des del Pacte i volem fer una reflexió profunda sobre quines han de ser les mesures concretes a implementar al territori per poder portar a terme la nostra aposta estratègica per la indústria. Una aposta que es basa en la història, que significa llocs de treball de qualitat, i que significa coneixement i innovació”. Giménez ha detallat algunes de les actuacions que s’han portat a terme, com “l’impuls de la Mesa de la Formació pel treball, el compromís dels ajuntaments de no requalificar el sòl industrial disponible i el compromís de no competir entre els diferents ajuntaments per atraure industria, sinó de cooperar per fer possible la instal·lació d’empreses”.

Per la seva banda, el president de CIESC, Blai Costa, ha afirmat que “considerem molt rellevant la col·laboració público-privada ja que com a empresaris, com a industrials, podem treballar per guanyar productivitat i guanyar riquesa però necessitem un marc des del qual treballar. Un marc físic, amb bones infraestructures, accessos als polígons o transport públic, però també un marc legal administratiu que sigui funcional”. Costa ha indicat que “una de les mesures que cal aplicar és l’aposta per la formació, que és el que ens permetrà gestionar tota la revolució tecnològica que afrontem en la indústria”.

En la sessió d’avui també s’ha presentat el Pacte Nacional per la Indústria per part del Departament d’Indústria de la Generalitat de Catalunya. La directora general d’Indústria, Àngels Chacón, ha estat la responsable d’aquesta presentació i ha insistit que “hem volgut dotar el país d’un marc estable genèric que ajudi a potenciar el 20% del PIB industrial que tenim a Catalunya i en aquest sentit, tant el Pacte Nacional d’Indústria com el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental són dos elements molt transversals i veurem com articulem els mecanisme per optimitzar esforços i resultats”. Chacón ha assegurat que “la transformació tecnològica cap a la indústria 4.0. és un dels grans reptes que hem d’afrontar per no perdre competitivitat i l’altre gran repte és també la formació”.

La trobada ha estat un espai per valorar el camí recorregut fins ara, detectar les necessitats actuals dels agents, renovar el compromís i implicació de tothom, i configurar un marc de treball compartit en l’àmbit del desenvolupament econòmic i la indústria pels dos propers anys.

Arxivat a: General
Assistents a la jornada del Pacte per la Reindustrialització.
Presidència de la jornada celebrada avui al Gremi de Fabricants.