Buscador per paraules clau
18 gener 2018

Sant Quirze del Vallès se suma a la iniciativa d’impartir tallers d’estalvi energètic a la llar impulsada pel Consell Comarcal

Els tallers van dirigits a la ciutadania i ofereixen eines pràctiques i recursos per millorar la gestió de la llar, l’administració econòmica i l’autonomia familiar. Sant Llorenç Savall i Palau-Solità i Plegamans ja estan impartint aquestes formacions, sorgides del grup de treball de projectes de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental que es reuneix periòdicament al Consell Comarcal.

La proposta que es planteja consta de dues sessions, en les quals els assistents treballen els recursos de subsistència bàsica a l’abast familiar. El primer taller, “Desmuntant les factures energètiques”, es centra en interpretar les factures de subministres energètics i en com reduir la despesa energètica. En el segon, “Podem reduir la despesa energètica a la nostra llar?”, es fa un seguiment dels canvis de facturació i s’aprofundeix en mesures d’estalvi energètic.

Es tracten temes com la interpretació de les factures de llum, aigua i gas i la nova facturació del consum elèctric; com es distribueixen les despeses energètiques a la llar i com prioritzar-les; consells i millores en els hàbits d’ús d’energia; actuacions per reduir la despesa energètica i conèixer què és una auditoria elèctrica i quins aparells de mesura utilitzen per fer-la.

A Sant Quirze del Vallès els tallers es realitzaran a càrrec d’una consultora energètica a la sala d’actes del Casal d’Avis del municipi (C/ Pintor Vila Puig, 22). Les sessions es faran els dies 7 de febrer i 9 de maig, en horari de 10h a 12h del matí.

Sant Llorenç Savall i Palau-Solità i Plegamans estan impartint els primers tallers

Ja han començat a impartir-se els primers tallers organitzats en el marc d’aquest projecte. El primer es va dur a terme dimarts a la tarda al municipi de Sant Llorenç Savall, i el dia 17 d’abril es celebrarà la segona sessió. Els tallers tindran lloc a la Casa de Cultura de Sant Llorenç Savall (C/Vapor, 18).

A Palau-Solità i Plegamans el primer es farà aquesta tarda i el proper 15 de febrer s’impartirà el segon, tots dos a l’Auditori de Can Cortès (C/Camí Reial, 56). Està previst que properament s’estableixin més dates en altres municipis de la comarca. Per poder inscriure’s cal posar-se en contacte amb l’ajuntament de cada municipi.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail