Buscador per paraules clau
18 gener 2018

L’Oficina Comarcal d’Habitatge ha atès un total de 1.860 demandes ciutadanes durant aquest 2017

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat avui per quart any consecutiu una pròrroga del conveni de col•laboració signat el 2014 entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, relativa a l’Oficina d’Habitatge de la comarca. La finalitat és donar continuïtat a les tasques que aquest servei desenvolupa en el territori des de l’any 2008 en matèria d’assessorament i serveis relatius a l’habitatge.

La pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha establert pel període comprès entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018. L’objectiu és establir els termes i les condicions de col·laboració entre les dues parts amb la finalitat de facilitar a la ciutadania la proximitat de les gestions i serveis relatius a l’habitatge. La validesa d’aquests convenis i la seva eficàcia depèn de que aquests serveixin per millorar l’eficiència de la gestió pública, facilitar la utilització conjunta de mitjans i serveis públic i contribuir a la realització d’activitats d’utilitat pública.

El conveni es va formalitzar en el marc del Pla per al dret a l’habitatge aprovat pel Decret 75/2014, que té una vigència mínima de quatre anys i preveu la subscripció de convenis per a mantenir oficines locals d’habitatge i borses de mediació amb les administracions locals que tinguin desplegament territorial.

La subvenció aportada per la Generalitat de Catalunya en concepte de serveis bàsics i atenció ciutadana és de 20.000€, que s’afegiran a la partida pressupostaria de 2018 del Consell Comarcal. En funció dels expedients tramitats a l’Oficina d’habitatge es podrà rebre una altra aportació econòmica, no superant entre les dues subvencions els 25.326€ d’aportació màxima.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge ha atès durant el 2017 un total de 1.860 demandes ciutadanes entre visites i tasques d’assessorament i informació, 782 de les quals han estat presencials. El volum d’expedients tramitats ha augmentat un 50% respecte l’any passat.

La gestió de sol·licituds de cèdules d’habitabilitat pràcticament s’ha doblat degut, per una banda, a l’increment del 20% de les tramitacions tècniques, i per l’altra, a que s’ha doblat l’atenció de ciutadans de la comarca amb sol·licituds de caràcter supramunicipal (duplicats de cèdules i derivació de sol·licituds de cèdules, tant de l’àmbit comarcal com de fora).

No obstant, les consultes més freqüents que s’atenen a l’oficina estan relacionades amb els ajuts al pagament del lloguer. El tràmit de sol·licituds d’ajut per al pagament del lloguer ha augmentat un 36 % respecte el 2016.  

Des d’aquesta oficina es presten serveis en matèria d’habitatge als municipis que no disposen d’una oficina pròpia. Els municipis que són beneficiaris directes d’aquest servei comarcal són 17: Gallifa, Rellinars, Ullastrell, Sant Llorenç Savall, Vacarisses, Viladecavalls, Polinyà, Sentmenat, Matadepera, Castellbisbal, Badia del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Ripollet i Cerdanyola del Vallès. Aquests municipis aglutinen un total de 249.151 habitants susceptibles de ser atesos des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge (www.habitatge.ccvoc.cat).

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail