Buscador per paraules clau
18 gener 2018

Altres acords destacats del Ple ordinari del Consell Comarcal

El ple ordinari del Consell Comarcal del 18 de gener ha aprovat la modificació de l’ordenança Fiscal número 9 referent a la taxa d’avaluació mediambiental. També ha aprovat la modificació del Reglament del Mercat comarcal Mercavallès i el calendari de sessions del Ple comarcal per aquest any 2018.

Aprovació de la modificació de l’ordenança Fiscal número 9 referent a la taxa d’avaluació mediambiental

El Consell Comarcal té establert el servei d’avaluació ambiental d’activitats, d’acord amb la normativa reguladora. Afecta les activitats relatives a usos majoritàriament industrials, de gestió de residus, d’energia o recreatives, d’una envergadura determinada. Fora d’aquesta envergadura o activitats, la competència és municipal, o bé de la Generalitat de Catalunya. Es presta el servei a 10 municipis de la comarca que no tenen OTAC propi (Òrgan Tècnic Ambiental). El volum anual és  d’uns 23 expedients.

Aquesta taxa no s’actualitzava des de 2014 i el preu que ara s’assoleix es situa en la línia mitja de la resta de consells comarcals. La nova taxa manté la mateixa estructura que la anterior: una part fixa per tramitació de l’expedient (el 30% del total del cost) i una part variable pel cost d’avaluació (el 70% restant). No es cobra cap taxa si l’informe resulta desfavorable i es requereix la presentació de nova documentació, i per tant un nou tràmit de valoració i informe. Així mateix actuen d’altres consells comarcals.

El tram fix de la taxa resulta de 357,52 euros per sol•licitud. En relació amb la taxa anterior, l’increment ha estat de 147,27€ per als nous expedients i 109,36€ per als controls i canvis no substancials. La modificació de l’ordenança fiscal s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, PDeCAT, ERC, Entesa i les CUP-CAV.

Aprovació de la modificació del Reglament del Mercat comarcal Mercavallès

El ple del Consell Comarcal ha aprovat inicialment la modificació del Reglament del Mercat comarcal de fruites i verdures del Vallès Occidental, Mercavallès.  Es publicarà l’anunci al Butlletí Oficial de la Província i al tauler d’anuncis d’aquest Consell Comarcal, a la web comarcal, i a un diari comarcal dels de major difusió de la Província per tal que durant el termini de 30 dies hàbils, comptats a partir del dia següent al de la publicació al Butlletí Oficial, els ciutadans puguin presentar les reclamacions i/o suggeriments que considerin oportuns. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, PDeCAT i ERC, i les abstencions de l’Entesa, CUP-CAV, Ciutadans i PP.

Calendari de sessions de Ple de 2018

El ple celebrat aquesta tarda ha aprovat el calendari de sessions ordinàries del l’òrgan col·legiat del Ple del Consell Comarcal, per a l’anualitat del 2018, de conformitat amb els acords de configuració del cartipàs comarcal adoptats pel plenari en sessió del dia 29 de juliol de 2015, i que es detalla a continuació: 18 de gener,  15 de març,  17 de maig, 19 de juliol, 20 de setembre, 15 de novembre. L’hora de la celebració de les sessions ordinàries s’estableix a les 17:00 hores. El calendari ha estat aprovat per unanimitat.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail