Buscador per paraules clau
15 gener 2018

L’Arxiu Comarcal acull l’exposició “Veure i tocar” en col•laboració amb el Museu Tiflològic de l’ONCE

L'Arxiu Històric de Terrassa – Arxiu Comarcal del Vallès Occidental exhibeix una selecció de peces del Museu Tiflològic de l’ONCE, que volen oferir una experiència estètica derivada de les obres d’art a les persones cegues o amb discapacitats visuals greus. L’exhibició commemora els 25 anys de la creació del museu, situat a Madrid.

L’exposició itinerant “Veure i tocar” acull una selecció de peces adaptades a la comprensió tàctil per a persones cegues o amb discapacitats visuals greus, per tal que puguin accedir a una experiència sensorial derivada de les obres d’art a través d’una vivència pròpia i més real, allunyada de la simple descripció escrita. Algunes de les obres que s’han adaptat en maquetes són l’Alhambra i el Taj Mahal. D’altra banda, el museu tiflològic acull també obres d’autors amb discapacitat visual en els camps de la pintura, l’escultura i la fotografia. També s’hi poden trobar aparells, eines i altres materials per a l’elaboració de l’escriptura i lectura en braille.

La inauguració de la mostra tindrà lloc demà dia 16 de gener a les 19h a l’arxiu històric (carrer de Baldrich, núm. 268, Terrassa) i inclourà una presentació institucional i un recorregut per l’exposició. Es podrà visitar des del 17 de gener al 2 de febrer en el següent horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 8h a 14h, i els dimarts, dimecres i dijous de 15:30h a 19h. El preu és gratuït.

“Veure i tocar” s’emmarca dins el projecte “Arxius accessibles” de l’Arxiu Històric de Terrassa – Arxiu Comarcal del Vallès Occidental que, mitjançant un conveni de col·laboració entre l’entitat ONCE, l’Ajuntament de Terrassa i el Servei de Coordinació General d’Arxius de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, des de l’any 2010 té l’objectiu de millorar l’accessibilitat a l’arxiu i posar-lo a disposició de tota la ciutadania.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail