Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal adquireix dos vehicles de tecnologia híbrida a disposició del personal de la casa

El Consell Comarcal adquireix dos vehicles de tecnologia híbrida a disposició del personal de la casa

09/01/2018

Els nous vehicles substitueixen els cotxes que fins ara han estat utilitzant els treballadors i treballadores en la seva feina habitual i es destinaran als diferents serveis de la institució. L’aposta per l’adquisició d’aquests vehicles obeeix a la voluntat de l’organització de contribuir a la millora del medi ambient i el foment de l’economia verda.

Els cotxes estan configurats i homologats com a vehicles híbrids elèctrics, amb una propulsió alternativa que combina motor tèrmic de combustió i motor elèctric. Els models dels dos vehicles que s’han adquirit són de la marca Toyota Yaris. Aquests vehicles substituiran els cotxes que el personal de la casa ha estat utilitzant fins ara. Es destinaran principalment als desplaçaments del personal de la institució per motiu de les seves funcions, tasques i responsabilitats professionals, bàsicament per la comarca del Vallès Occidental i a la ciutat de Barcelona per altres gestions diverses.

Des de la institució s’han impartit dues jornades de formació dirigides al personal de la casa, atès la tecnologia híbrida dels nous vehicles. En aquestes formacions els treballadors i treballadores han adquirit els coneixements que requereix la conducció d’un vehicle amb canvi de marxes automàtic, així com els hàbits necessaris per contribuir a la conducció responsable i sostenible. Pel que fa els antics vehicles, un d’ells es conservarà durant un breu període de temps i per tant es podrà anar alternant el seu ús amb els nous vehicles.

El Consell Comarcal ha volgut apostar per l’adquisició de vehicles híbrids d’acord amb els criteris de sostenibilitat presents a la institució i el desig d’ajudar a la millora de la qualitat ambiental i el foment de l’economia verda. Es vol contribuir al desplegament de programes de compra innovadora i sostenible, engegant polítiques públiques que ajudin a situar la innovació al servei de l’economia verda i circular.

Arxivat a: General
Ignasi Giménez, president de l'organització, i Lucio Gat amb els dos vehicles híbrids adquirits pel Consell.