Buscador per paraules clau
20 desembre 2017

El Consell Comarcal i municipis de la comarca imparteixen tallers per ensenyar a reduir la despesa energètica a les llars

Es vol donar resposta a les demandes relacionades amb les despeses domèstiques en moments de crisi econòmica

Els ajuntaments vallesans i el Consell Comarcal del Vallès Occidental col·laboren en la organització dels “Tallers d’estalvi energètic a la llar”. Van dirigits a la ciutadania i oferiran eines pràctiques i recursos per millorar la gestió de la llar, l‘administració econòmica i l’autonomia familiar.

La proposta consta de dos tallers en els quals es treballaran els recursos de subsistència bàsica a l’abast familiar. El primer taller, “Desmuntant les factures energètiques”, es centrarà en la interpretació de les factures de subministres energètics i en com reduir la despesa energètica. En el segon, “Podem reduir la despesa energètica a la nostra llar?”, es farà un seguiment dels canvis de facturació i s’aprofundirà en mesures d’estalvi energètic.

Es tractaran temes com la interpretació de les factures de llum, aigua i gas i la nova facturació del consum elèctric; com es distribueixen les despeses energètiques a la llar i com prioritzar-les; consells i millores en els hàbits d’ús d’energia; actuacions per reduir la despesa energètica i conèixer què és una auditoria elèctrica i quins aparells de mesura s’utilitzen per fer-la.

La iniciativa sorgeix del grup de treball de projectes subsistència de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental, que es reuneix periòdicament al Consell Comarcal.

Primers tallers a Palau-solità i Plegamans i Sant Llorenç Savall

Els primers tallers es realitzaran als municipis de Palau-solità i Plegamans i Sant Llorenç Savall. Properament es realitzaran a altres municipis. A Sant Llorenç Savall, les dues sessions es realitzaran els dies 16 de gener i 17 d’abril. A Palau-solità i Plegamans es faran el 18 de gener i el 15 de febrer. Per poder inscriure’s cal posar-se en contacte amb l’ajuntament del municipi.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail