Portada > Actualitat > Notícies > Els projectes guanyadors del Concurs d’Idees innovadores comencen a caminar amb assessorament personalitzat i una aportació econòmica

Els projectes guanyadors del Concurs d’Idees innovadores comencen a caminar amb assessorament personalitzat i una aportació econòmica

13/12/2017

Aquest matí s’ha celebrat el lliurament de premis de la 4a edició del concurs al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta a Sabadell

Avui s’ha dut a terme el lliurament de premis del 4t Concurs d’Idees Innovadores del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Han assistit a l’acte Ignasi Giménez, president de l’ens comarcal; Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell i Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola del Vallès. Tanmateix, han recollit els premis els representants dels projectes guanyadors, provinents. Els projectes premiats han estat escollits per la seva originalitat i gran valor social, i són: Càtering social: “menjar bo i just”, Arte Paliativo, Bicinity Eco-lògic i Resident Odontologia.

Ha obert l’acte el regidor de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, que s’ha mostrat molt satisfet amb el concurs en el qual s’han presentat 40 propostes diferents. Ha explicat que “el repte és generar ocupació de manera sostenible i apostar per un nou model de desenvolupament econòmic”. Ha remarcat que “és important que des de l’Administració s’aportin instruments que ajudin a consolidar l’economia social i solidària”. D’altra banda, Ignasi Giménez ha assegurat que “les idees poden canviar el món i per tant canviar vides”. Ha posat èmfasi en “la necessitat de satisfer demandes existents actualment impulsant nous projectes”. Finalment, l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, ha agraït ”la impulsió d’un model més arrelat al territori on els projectes no competeixen, sinó que col·laboren”.

L’acte s’ha tancat amb l’entrega de premis als representants de cada projecte. Els guanyadors rebran deu hores d’assessorament personalitzat i una aportació econòmica de 2.500 euros per poder madurar els seus projectes i impulsar els models de negoci. També tindran accés a serveis i recursos d’altres administracions locals i participaran en una trobada anual d’emprenedoria. Per acabar, la comunitat de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès els donarà suport en la difusió i promoció dels projectes.

Càtering social: ”menjar bo i just” és una iniciativa de l’associació Aturats en Acció de Ripollet per prestar serveis de càtering, oferint menjars equilibrats en quant a dieta i preu, a una part de la població que pateix limitacions per fer front a les seves necessitats diàries. També pretén oferir  serveis a empreses, entitats i escoles i tenen en projecte constituir-se com a cooperativa de treball associat.

Arte Paliativo és una entitat social de Terrassa que acompanya el patiment emocional de persones que tenen una malaltia avançada o al final de la seva vida a través de l’expressió artística per mitjà de la música, pintura, escriptura, fotografia, escultura... Aquesta intervenció social es porta a terme en sessions individuals o tallers grupals, a l’Hospital o bé al domicili.

Bicinity Eco-lògic és un operador de serveis de transport urbà de mercaderies, paqueteria i missatgeria, ecològic, sostenible i responsable de Sabadell. Els vehicles de transport són cicles de transmissió mecànica amb assistència elèctrica i altres vehicles elèctrics per a major volum i distància, els quals realitzen la distribució urbana de mercaderies de forma sostenible, també coneguda com “ecologística d’última milla”.

Resident Odontologia és un servei d’atenció bucodental a domicili adreçat a persones amb mobilitat reduïda i/o persones dependents nascut a Sant Quirze del Vallès. Un odontòleg/a, acompanyat d’un auxiliar, visita i tracta in-situ, a persones amb dificultats de mobilitat en els seus propis domicilis particulars, residències o centres de dia.

Arxivat a: General
Tots els assistents a l'acte d'entrega de premis
Ignasi Giménez, Eduard Navarro i Carles Escolà durant l'acte celebrat aquest matí
Entrega del premi al projecte "Càtering social": menjar bo i just
Entrega del premi al projecte "Arte Paliativo"
Entrega del premi al projecte "Bicinity Eco-lògic"
Entrega del premi al projecte "Resident Odontologia"