Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal presenta un nou cartipàs funcional i transversal per impulsar el desenvolupament de les polítiques comarcals al territori

El Consell Comarcal presenta un nou cartipàs funcional i transversal per impulsar el desenvolupament de les polítiques comarcals al territori

05/12/2017

Aquest migdia s’ha celebrat la primera reunió del nou govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental i s’ha donat a conèixer el nou cartipàs. El govern, està format per consellers i conselleres comarcals del PSC i de PDeCAT i s’organitza en quatre àrees que responen a les quatre Comissions Informatives: Govern i Serveis Generals, Territori i Sostenibilitat, Promoció econòmica i polítiques actives d’ocupació i Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida. També es nomena un nou president del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, que ho és per delegació del President del Consell.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez (alcalde de Castellar del Vallès) assumeix directament la planificació estratègica, les Relacions Institucionals i la Cooperació Internacional. Giménez assegura que “el nou cartipàs dona continuïtat a la feina feta des de l’inici del mandat i vol donar estabilitat a la institució. El nou cartipàs dona resposta als eixos de treball del Programa d’Actuació Comarcal (PAC) fins el 2020 i situa els àmbits de treball de manera transversal”.

La vicepresidència del Consell recau en Joan Carles Paredes (regidor de l’Ajuntament de Montcada i Reixac), que també assumeix la presidència de la Comissió Informativa de Promoció econòmica i polítiques actives d’ocupació. Aquesta àrea inclou: Empresa i indústria, Comerç i turisme, Economia social i col·laborativa, Ocupació i innovació, Vallès Circular i Emprenedoria.

La Comissió Informativa de Govern i Serveis Generals està presidida per Marc Gonzàlez (3r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Viladecavalls). Aquesta àrea compren: Recursos Humans, Contractació, Serveis jurídics, Govern obert i Transparència.

D’altra banda, Josep Beltran (regidor de l’Ajuntament de Sabadell) és el president de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat que inclou els àmbits següents: Transport escolar, Habitatge, Projectes i obres, Medi ambient, Gestió forestal i Esports.

La Comissió Informativa de Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida està presidida per Montserrat Rueda (alcaldessa de Sentmenat). Aquesta àrea engloba els serveis d’Igualtat, l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, Dependència, Infància i Projectes socials.

En el nou cartipàs es creen dues delegacions per a matèries específiques. Una d’aquestes delegacions l’assumeix Amadeu Aguado (tinent d’alcalde de l’Ajuntament Terrassa), que assumeix l’Observatori comarcal, Comunicació i el seguiment del Programa d’Actuació Comarcal (PAC) i el Reglament Orgànic Comarcal (ROC). Per la seva banda, Núria Colomé (tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sentmenat) assumeix la delegació per les matèries de Promoció de la gent gran, Salut i consum, Joventut, Mercavallès i Petits municipis.

Finalment, el president del Consell Comarcal, tal com preveuen els Estatuts del Consorci de Turisme, delega la presidència d’aquest ens dedicat a la promoció turística en Miquel Samper (regidor de l’Ajuntament de Terrassa).

I pel que fa al Consorci per a la Gestió de Residus, ERC continuarà ostentant la presidència que recau en l’alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba.

Arxivat a: General
Organtizació del nou govern comarcal
Membres del govern del Consell Comarcal

Arxius adjunts