Buscador per paraules clau
14 setembre 2017

Els ens comarcals ofereixen prop de 40 activitats educatives a escoles i instituts de la comarca

La Guia d’Activitats Educatives aplega una quarantena d’activitats dirigides a la comunitat educativa que ofereix el Consell Comarcal, el Consorci de Turisme, el Consorci per a la Gestió de Residus i l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental. Aquest curs escolar en destaca la incorporació d’activitats de sensibilització sobre l’assetjament i el ciberassetjament, les addiccions i sobre els trastorns alimentaris. I en un altre àmbit, s’incorpora una activitat sobre l’Economia Circular, per un model de consum i producció més sostenible. També, com a novetat, es presenta una proposta formativa per al professorat per abordar diferents casuístiques i situacions que es poden donar a l’aula. El curs 2016-2017 van passar per les activitats organitzades pels ens comarcals més de 12.500 alumnes d’escoles de molts municipis de la comarca.

La Guia d’Activitats del curs 2017-2018 inclou activitats que fan referència a diferents àmbits: ciutadania, igualtat, sensibilització social, alimentació saludable i el mercat comarcal, medi ambient i residus i alguns aspectes de promoció econòmica, emprenedoria i innovació. També proposa completar la formació sobre el temari de les comarques fent una visita al Consell Comarcal o amb l’activitat Descobrir el Vallès Occidental, mitjançant la qual els alumnes coneixen la seva comarca a través de llegendes i del patrimoni intangible. Igualment, s’hi inclouen activitats de l’Arxiu Comarcal i l’ampli ventall de propostes sobre el medi ambient i els residus del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Pel que fa a l’activitat complementària a la formació del professorat, s’ofereixen sessions informatives i tallers per abordar la violència masclista, l’assetjament i el ciberassetjament, els trastorns de conducta alimentària i tractar l’ocupació.

Tal com explica el conseller delegat d’Educació, Josep Beltran, “la voluntat d’aquesta guia és col·laborar amb els ajuntaments, centres docents i entitats en l’oferta d’activitats per l’alumnat de centres educatius i altres entitats educatives de la nostra comarca i té com a objectiu apropar i donar l’oportunitat a la infància i la joventut de relacionar-se més estretament amb el territori on viuen”.

La guia es pot trobar a la pàgina web del Consell Comarcal www.ccvoc.cat i inclou la informació sobre com fer les inscripcions.  A més, es proporcionen enllaços a reportatges en vídeo sobre les diferents activitats. Les activitats es poden adaptar a la demanda de cada centre educatiu i fins i tot es poden plantejar tallers a mida en alguns dels casos. Les activitats són limitades, ja que estan totalment subvencionades i el cost pels centres és gratuït.

ACTIVITATS DE L’ÀMBIT AMBIENTAL I SOBRE ELS RESIDUS

Un curs més, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix un ampli ventall d’activitats. La principal novetat és la renovació de l’activitat “El menjar no és per llençar”, que torna amb noves propostes per evitar el malbaratament alimentari a les escoles. El curs passat ja van realitzar-la més de 500 alumnes.

Es compta amb propostes pensades per a totes les edats, des dels alumnes d’Educació Infantil fins als de Batxillerat. A banda de l’activitat de prevenció del malbaratament, s’ofereixen les visites al Centre de Tractament de Residus, la Deixalleria mòbil a l’escola, les activitats de compostatge, la pràctica de biogàs a la Planta de Biometanització de Can Barba i el Taller de sabó a partir d’oli domèstic usat.

El president del Consorci per a la Gestió de Residus, Ricard Torralba, assegura que “any rere any les activitats del programa ambiental es van estenent a més escoles de la comarca, un fet que considerem molt positiu ja que d’aquesta manera cada vegada són més els nens i nenes que hi poden participar i, de retruc, són més les famílies que reben informació ambiental que ajuda a una millor gestió dels residus a casa i a l’escola”.

Totes les activitats del Programa d’Educació Ambiental del Consorci són gratuïtes. També resulta sense cost el transport al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, ubicat a Vacarisses, previst en les activitats de visita a aquest equipament. Les inscripcions s’han de realitzar mitjançant el sistema online  que es pot trobar  a www.residusvalles.cat.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail