Portada > Actualitat > Notícies > INICI CURS ESCOLAR: El curs 2017-2018 comença dimarts a la comarca amb 12.283 alumnes amb beca de menjador

INICI CURS ESCOLAR: El curs 2017-2018 comença dimarts a la comarca amb 12.283 alumnes amb beca de menjador

08/09/2017

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet públiques aquest migdia les dades provisionals de beques de menjador atorgades per aquest inici de curs 201-2018. Aquestes són el resultat del creuament realitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i poden anar variant al llarg del curs. D’inici, el curs escolar començarà dimarts amb 12.283 alumnes amb una beca de menjador. Això significa un augment de 2.036 beques respecte l’inici de curs passat.

El nombre de beques atorgades va variant al llarg del curs atès que la convocatòria resta oberta. Es preveu que al llarg del curs puguin augmentar en més de 2.000 beques més. De fet, el curs 2016-2017 es va iniciar amb 10.247 beques atorgades i es va acabar amb 12.871.

Pel que fa l’anàlisi de les dades d’aquest curs 2017-2018, el desglossament d’aquestes –a dia d’avui-  és el següent:

Nombre de sol·licituds presentades

17.891

TOTAL Beques atorgades a 8 de setembre incloent educació infantil, primària i secundària (beques al 50% + beques al 100%)

12.283

Sol·licituds denegades

3.216

Sol·licituds amb irregularitats i pendents de processar

2.392

Beques atorgades del 100% de l’import de l’àpat

975

Beques atorgades del 50% de l’import de l’àpat

11.308

Beques per a alumnes d’educació especial

266

Beques per a alumnes d’Educació infantil

2.921         (del total de 12.283)

Beques per a alumnes de Primària

 8.590        (del total de 12.283)

Beques per a alumnes de Secundària

    506        (del total de 12.283)

 

Davant aquestes dades, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha afirmat que “des de la comarca estem satisfets que a l’inici de curs puguem anunciar que el nombre total de beques ha crescut i que podem arribar a més famílies. Però també estem preocupats per l’augment de famílies que tenen necessitats socials i que necessiten d’ajuts per poder garantir la suficiència alimentaria dels seus fills i filles. I és per això que seguim reivindicant que aquestes beques de menjador tinguin una major cobertura: que les famílies puguin disposar de més beques al 100% i que aquestes també arribin als alumnes de Secundària. Els darrers anys hem vist com s’han anat complint reivindicacions que hem fet, s’ha aconseguit un canvi de model de gestió de les beques que permet arribar a més famílies i que considerem més adaptat a les necessitats socials actuals. Però hem de seguir vetllant per assolir que el llindar del risc de pobresa sigui aplicable a les beques del 100%”.

Per la seva banda, el conseller delegat d’Educació, Josep Beltran, explica que “des de mitjans d’agost, quan es van rebre les dades del creuament per part de la Generalitat, s’han estat tramitant als ajuntaments les dades provisionals per tal que des dels ens locals es puguin traslladar a les famílies. Des del Consell Comarcal seguim treballant des dels serveis tècnics per tal de poder processar totes les sol·licituds pendents i per tal d’esmenar les irregularitat que es donen en algunes sol·licituds. Al llarg del curs seguirem treballant per tal que les noves sol·licituds siguin tramitades amb la màxima celeritat”.  

Arxivat a: General
Menjador d'una escola del Vallès Occiddental