Buscador per paraules clau
19 juliol 2017

Una quarantena de persones majors de 45 anys o receptores de la Renda Mínima finalitzen el programa “Treball i formació”

Aquest matí el Consell Comarcal ha acollit el tancament del Programa de Formació i Treball, gestionat pel Consell Comarcal, que combina ocupació i formació amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur. En aquesta ocasió, 35 persones han participat a les accions formatives i han treballat majoritàriament durant sis mesos en els ajuntaments de la comarca, al Consorci per a la Gestió de Residus i al propi Consell Comarcal. Es tracta de persones majors de 45 anys i persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció que aquest juliol han conclòs la seva tasca, a excepció de 9 participants que seguiran treballant fins a finals d’any a l’ens comarcal. L’execució del programa compta amb un pressupost de 553.226 euros finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

El programa Treball i Formació va començar a desenvolupar-se entre desembre i gener amb la incorporació de 9 persones al Consell Comarcal i 35 persones repartides per 11 Ajuntaments del Vallès: Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Aquest matí, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha participat a l’acte de tancament del programa i ha lliurat als participants els diplomes i certificats que acrediten la seva participació. Giménez ha destacat que “ara comença una part important de la vostra tasca, la de poder incorporar-vos al món laboral després d’haver-vos format i haver pogut treballar a l’administració local. Us animem a ser constants i a implicar-vos per poder aprofitar l’experiència que heu adquirit aquests darrers mesos”.  Giménez també ha destacat que “a banda del finançament que ha arribat del SOC, el Consell Comarcal i els ajuntaments han fet un important esforç perquè al llarg del programa els participants rebessin el salari mínim comarcal, que és superior al que dona cobertura la subvenció del programa Treball i formació. Aquest era un compromís que tenim com a comarca i que hem pogut realitzar”.

A més de millorar les condicions per a l’ocupació de les persones contractades –que sumen formació i experiència- aquests ajuts permeten tirar endavant projectes i programes a diferents municipis de la comarca. Els projectes es situen en sis àmbits diferents, tant al propi Consell Comarcal com als ajuntaments dels 11 municipis esmentats:

–          Suport a la Gestió Documental dels ens locals (11 persones),

–          Suport a la Comunicació i dinamització de les xarxes socials (5 persones)

–          Suport a la Millora de la Gestió d’iniciatives de Dinamització Local (6 persones)

–          Manteniment i millora d’espais i equipaments locals (18 persones)

–          Foment del consum responsable i sostenible i suport al transport escolar (2 persones)

També s’han beneficiat del projecte dues persones que assumeixen la coordinació i el seguiment de totes les persones que participen, facilitant orientació i assessorament per a la inserció laboral una vegada finalitzen el contracte laboral.

Al llarg dels darrers mesos han participat en tres accions formatives. Tretze persones han fet dos mòduls diferents del  Certificat de Professionalitat de “Mediació Comunitària”. D’una banda el mòdul “Contextos Socials d’intervenció Comunitària”, d’una durada de 50 hores, i d’altra banda el de “Gestió de conflictes i processos de mediació”, d’una durada de 90 hores. En segon lloc, una formació de 150 hores per a 11 tècnics/ques que desenvolupen projectes de Gestió Documental: 2 mòduls formatius del Certificat de Professionalitat “Activitats administratives en la relació amb el client”. I la tercera acció ha estat per a 18 persones que participen en projectes de Manteniment per millorar espais i serveis de la via pública. En aquest cas, les coordinadores del projecte van facilitar  formació transversal en dues competències: Aprendre a aprendre (10 hores) i Competències lingüístiques (15 hores), orientant aquests continguts en la preparació per a la recerca de feina.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail