Buscador per paraules clau
12 maig 2017

El Vallès Occidental aposta per la promoció de noves tendències en economia digital i sostenible

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat i la Universitat Autònoma de Barcelona han celebrat aquest divendres al matí al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona una jornada que porta per títol “Tendències cap a una economia Digital i Sostenible, què podem fer ara i aquí?”. La jornada s’emmarca en el Projecte Digital & Green Skills Vallès, una iniciativa de formació i ocupació on participen 25 joves de la comarca que estan treballant per esdevenir futurs agents de canvi en el procés de la transformació digital i sostenible. L’acte ha comptat amb la participació del President de la Comissió de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal, Joan Carles Paredes, - encarregat d’obrir i presentar la jornada- . Paredes ha destacat que “Digital & Green Skills Vallès és un projecte per a joves que té el repte de ser innovador en contingut i metodologia” afegint que “té una importància clau per treballar en xarxa i avançar cap un futur digital, innovador i sostenible”.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat i la Universitat Autònoma de Barcelona han celebrat aquest divendres al matí al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona una jornada que porta per títol “Tendències cap a una economia Digital i Sostenible, què podem fer ara i aquí?” L’acte ha servit  per debatre i compartir experiències i coneixements entorn a l’economia digital i sostenible,  tot identificant necessitats i detectant oportunitats  per avançar cap un futur més innovador i sostenible ambientalment.

La jornada  s’emmarca en el Projecte Digital & Green Skills Vallès, una iniciativa de formació i ocupació on participen 25 joves de la comarca. Aquest grup de nois i noies s’estan formant com a agents de canvi amb l’objectiu d’obtenir eines per innovar en l’àmbit social i comunitari i despertar alternatives d’ocupació en el procés de la  transformació digital i sostenible.

Des que el mes de març es va tirar endavant el projecte els joves estan rebent formació teòrica avançada en competències digitals, innovadores i sostenibles. Aquesta formació teòrica l’estan combinant amb formació pràctica. De fet l’acte d’avui ha servit als participants per entrar en contacte amb empreses i agents del territori.

Al mes de juny, els i les participants hauran de tenir elaborat un Catàleg d’experiències que podran posar en pràctica en el context real. Les experiències hauran de perseguir un impacte social a la comarca i aportar una millora en les condicions de vida de la ciutadania. Els diferents joves, que tenen perfils professionals molt  heterogenis, (hi ha des de enginyers, biòlegs, físics i historiadors fins a criminòlegs, pedagogs i  dietistes) estan comptant amb el amb el suport de professionals de la docència i de coaching professional especialitzat per treballar oportunitats en el marc d’una plataforma d’innovació i cocreació oberta. El fet que tinguin perfils professionals molt heterogenis serà un avantatge per potenciar l’impacte del projecte en la comarca i assolir resultats a partir de sinèrgies entre diferents disciplines.

L’acte d’avui ha comptat amb la participació del President de la Comissió de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal, Joan Carles Paredes, – encarregat de  presentar la jornada- . Durant l’obertura Paredes ha  destacat que “la transformació digital i les possibilitats que genera en diferents àmbits permetrà fer nous plantejaments de les activitats econòmiques i en el funcionament de la societat i això canviarà moltes coses en el futur”. Tanmateix, ha afegit que “el Projecte Digital & Green Skills Vallès és un projecte de formació per a joves que té el repte de ser innovador en contingut i metodologia i té una importància clau per treballar en xarxa i avançar cap un futur digital, innovador i sostenible”.

La transformació digital ha portat noves oportunitats laborals i socials. L’ús de l’internet de les coses, el big data, la impressió 3D o l’ecodisseny de productes són només alguns exemples de nous camps per explorar i per desenvolupar.

La jornada ha comptat amb la presència de professionals de diferents àmbits interessats en descobrir les connexions i oportunitats que ofereix l’economia digital i sostenible en el futur de la societat i l’economia.

Durant la jornada  s’han creat diferents taules rodones on hi ha participat el Subdirector d’informació i Foment de la sostenibilitat de la Generalitat, Josep Planas; el Director Científic Industrial d’Eurecat, Ricard Jiménez, i el Director Ateneu de la Fàbrica del Sol a Barcelona, Alfons Mías. Seguidament, s’ha establert un diàleg obert entre representants d’empreses, centres de formació i organitzacions socials on hi ha hagut un intercanvi de visions i experiències entre els diferents agents de l’ecosistema, aportant visions territorials, empresarials, educatives i socials.

L’acte ha comptat amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat i Fons Socials Europeus de la Unió Europea.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail