Buscador per paraules clau
27 abril 2017

La promoció de la innovació i l’impuls a l’economia circular s’incorporen com a noves mesures del Pacte per a la reindustrialització del Vallès Occidental

El Grup Impulsor del Pacte per a la reindustrialització del Vallès Occidental es va reunir ahir a la seu del Consell Comarcal amb la presència de representants municipals, dels sindicats, les patronals i les Universitats. La trobada ha servit per donar un nou impuls al Pacte i incorporar dins les mesures d’actuació dues noves línies de treball: la promoció del coneixement i la innovació i l’impuls a l’economia circular. Aquestes es sumen a les 7 mesures inicials prioritzades pel Consell d’alcaldes i alcaldesses el maig de 2016 i que ja s’estan desenvolupant actualment.

El Pacte per la reindustrialització del Vallès Occidental va néixer amb la missió de contribuir a la reactivació del teixit productiu industrial després de la davallada en número d’empreses i llocs de treball durant la crisi. Les mesures actuals són:

  1. Taula del comerç per redefinir un model territorial
  2. Preservar el sòl industrial de les deslocalitzacions
  3. Diagnosi del sòl per a la seva recuperació i dinamització
  4. Transferència de bones pràctiques en fiscalitat local
  5. Nou instrument de la formació professional al Vallès Occidental
  6. Foment de l’Ocupació a la Indústria
  7. Prova pilot des desplegament territorial de la nova llei d’ocupació.

Durant la reunió del Grup Impulsor  s’ha presentat la situació actual de desplegament de les totes les mesures del Pacte que estan en marxa i s’ha acordat per part de tots els assistents i a proposta del Consell Comarcal la incorporació de les dues noves mesures vinculades a la Xarxa d’agents de promoció del coneixement i la innovació,  i a Impuls economia circular-Vallès Circular. De fet, aquestes mesures ja són línies de treball iniciades pel Consell Comarcal i s’ha considerat pertinent reconèixer també la seva pertinença pel que fa a la finalitat i objectius del Pacte.

El vicepresident del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Joan Carles Paredes, ha remarcat que “el Pacte es troba en un moment en que necessita de l’empenta de tothom per a poder consolidar-se i créixer i ha remarcat que l’esperit del Pacte és un element indispensable per tal que la comarca pugui recuperar l’impuls econòmic i industrial que sempre l’ha caracteritzat. Per això, més enllà de la feina que es pugui fer des de cada ajuntament cal que posem en valor les potencialitats comarcals i donar al Pacte l’impuls que es mereix”.

Tant els representants de la UGT com de CCOO, entitats impulsores del Pacte des de 2014,  han coincidit avui en la validesa actual del Pacte perquè es va concebre com una eina estructural i de llarg recorregut i no només com una acció puntual per a sortir de la crisi.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail