Buscador per paraules clau
26 abril 2017

El Consell Comarcal alerta que els Pressupostos Generals de l’Estat posen traves als processos de remunicipalització impedint la subrogació del personal de les empreses concessionàries

Ignasi Giménez considera que “és un atac a l’autonomia municipal” i demana que, “en el tràmit parlamentari, es pugui modificar la disposició 27 del Projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat per tal que els ajuntaments puguem incorporar el personal de les empreses concessionàries” .

Els processos de remunicipalització de diferents serveis que han iniciat diferents ajuntaments de la comarca es poden trobar amb un nou escull si s’aproven els Pressupostos Generals de l’Estat tal com s’han presentat al projecte de Llei. Els Pressupostos inclouen una disposició, la 27, que  veta que les administracions puguin absorbir les plantilles de les empreses concessionàries.  “Amb l’excusa del control del dèficit s’ataca l’autonomia municipal i es posen traves a processos que s’han iniciat a molts ajuntaments per prestar els serveis de la millor manera possible”, indica el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez.  

La disposició addicional 27 del projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat estableix que “de manera indefinida”, els ajuntaments i les seves empreses públiques no podran incorporar com a funcionaris ni com a personal laboral –ni tant sols com a interins o eventuals- els empleats i empleades de contractes i concessions privatitzades “quan els contractes (d’aquestes) s’extingeixin pel seu compliment, per resolució, inclòs el rescat, o si s’adopta el segrest o intervenció del servei”. Tampoc podran fer-ho a l’absorbir fundacions, consorcis i empreses públiques segons la versió inicial dels Pressupostos Generals de l’Estat.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental indica que “a la comarca vam iniciar, per indicacions del Consell d’alcaldes i alcaldesses, un debat sobre el model de gestió dels serveis públics a l’administració. En tot moment estem parlant de buscar la màxima eficiència dels serveis i dels recursos públics, la transparència en la despesa i sempre tenint en compte les condicions laborals dels treballadors i treballadores que estan prestant aquests serveis. Ara, amb el projecte de Llei dels Pressupostos de l’Estat veiem com des del govern central es vol tallar de soca arrel qualsevol possibilitat de millora o de canvi i de debat als ens locals”.

“Creiem que el fet que els ajuntaments no puguin incorporar com a treballadors públics el personal de les concessions dificulta molt aquest procés d’internalització de serveis que s’ha iniciat a molts ajuntaments de la comarca i suposa un obstacle molt difícil de superar, a banda que és un greu atemptat contra l’autonomia municipal”, afegeix Ignasi Giménez.

Per tot això, des del Consell Comarcal del Vallès Occidental es farà arribar als diputats i diputades catalans a Madrid la petició que en el tràmit parlamentari que s’ha de celebrar a principis de març, es puguin presentar esmenes a la disposició addicional 27, per poder canviar aquest aspecte del Projecte de Llei dels Pressupostos Generals, garantint l’autonomia municipal de cada ajuntament.

Així mateix, des del Consell Comarcal es posarà aquesta qüestió sobre la taula al proper Consell d’alcaldes i alcaldesses que es celebri, per tal de poder debatre amb els ajuntaments com aquesta mesura pot afectar els processos d’internalització de serveis que s’estan iniciant en aquests moments a diferents municipis de la comarca i als treballadors i treballadores de les diferents empreses que actualment presten els serveis.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail