Buscador per paraules clau
24 abril 2017

Oberta la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer per l’any 2017

El Consell Comarcal del Vallès Occidental presta servei per aquest recurs als ajuntaments de Gallifa, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls, Polinyà, Matadepera, Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès. La resta de municipis de la comarca s’han d’adreçar a la seva Oficina Comarcal d’Habitatge, situada al mateix Consell Comarcal. Les persones interessades poden sol·licitar els ajuts al lloguer fins el 19 de juny de 2017.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha fet pública la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer per l’any 2017. Les persones interessades poden sol·licitar els ajuts al lloguer fins el 19 de juny de 2017.

 A continuació es detallen les principals característiques de la convocatòria:

Destinataris 

Persones físiques titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

Termini

Del 19/04/2017 fins el 19/06/2017, ambdós inclosos.

 Requisits

– Acreditar residència legal a Catalunya

– Acreditar ingressos suficients per pagar el lloguer i que no superin els màxims establerts

– No pagar un lloguer mensual superior a 600€

– Tenir domiciliat el cobrament en una entitat financera

– Estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer

 Ingressos computables i límits

– Una persona adulta, límits 0,94 vegades l’IRSC

– Per cada persona addicional de 14 anys o més s’afegeix 0,46 vegades l’IRSC i pels menors de 14 anys 0,28 vegades

 Import de la subvenció

40% de l’import de lloguer anual amb un màxim de 2.400 € anuals

 Documentació a aportar

La documentació a aportar adjunta a la sol·licitud és la següent:

– DNI/NIF/NIE original i fotocòpia o fotocòpia compulsada. En cas de persones nouvingudes que han obtingut el DNI, han de fer constar a la sol·licitud l’anterior document d’identificació (NIE)

– Ingressos 2015 de tots els membres de la unitat de convivència en edat laboral (a partir de 16 anys). Aquests ingressos es justifiquen:

Si tots els ingressos s’acrediten per mitjà de declaració responsable, caldrà que aquesta vagi acompanyada d’informe emès pels serveis socials, sens perjudici de la corresponent comprovació.

– Original i fotocòpia o fotocòpia compulsada del llibre de família, si s’escau (en cas de fills menors de 14 anys que no disposin de DNI)

– Full de transferència bancària (segons model adjunt). A tenir en compte que el full ha d’anar segellat i signat per l’entitat bancària i amb la signatura del sol·licitant.

– Original o fotocòpia o fotocòpia compulsada del contracte de lloguer. Els fets a partir del 01/06/13 han d’acreditar l’obligació de l’arrendatari del pagament de la fiança a l’arrendador.

–  Original o fotocòpia o fotocòpia compulsada de tots els rebut pagats del 2017, on ha de constar el nom de l’arrendador, arrendatari, concepte (mes que es paga) i import. Els rebuts s’han de pagar mitjançant transferència, ingrés en compte, rebut domiciliat o rebut d’administrador de la finca. NO S’ACCEPTA CAP ALTRE TIPUS DE PAGAMENT EN METAL.LIC. S’ha d’estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer.

– Si escau: Títol família monoparental o nombrosa, discapacitats, documentació acreditativa procés desnonament o execució hipotecària, dació en pagament, víctima terrorisme o d’amenaça, persona jove extutelada o documentació acreditativa del pla de protecció internacional a Catalunya.

Presentació de sol·licituds

El Consell Comarcal del Vallès Occidental presta servei per aquest recurs als ajuntaments de Gallifa, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls, Polinyà, Matadepera, Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès. La resta de municipis de la comarca s’han d’adreçar a la seva Oficina Comarcal d’Habitatge, situada al mateix Consell Comarcal.

Per a qualsevol aclariment no dubteu a contactar-nos (ccvoc.habitatge@ccvoc.cat , tel. 93 727 35 34).

Adjunt trobareu l’imprès de sol·licitud  i el full de transferència bancària.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail