Buscador per paraules clau
24 març 2017

El Consell Comarcal realitza una auditoria energètica de la seu per optimitzar la demanda energètica de la instal•lació

Aquesta setmana s’estan realitzant inspeccions i revisions als dos edificis de la seu del Consell Comarcal com a part del procés d’auditoria energètica que s’ha engegat per valorar el consum d’energia i optimitzar la demanda de la instal·lació. La voluntat de l’auditoria és poder disposar d'un anàlisi exhaustiu del consum i ús de l’energia per, si s’escau, plantejar les millores oportunes per contribuir a l’estalvi energètic, l'eficiència energètica i com optimitzar la demanda energètica.

L’ auditoria energètica efectua l’anàlisi del comportament energètic dels edificis, les seves instal·lacions i la seva organització. Amb això s’aconsegueix el coneixement de la situació energètica actual de la institució i l’ús de l’energia. També es detecten els principals factors que afecten el consum energètic podent definir les mesures d’estalvi energètic. L’auditoria també planteja propostes  propostes de millora en base a la seva inversió i estalvi energètic.

Com a fase inicial de l’auditoria, s’ha fet una recopilació de la  informació energètica de les instal·lacions, com factures elèctriques i d’aigua dels tres últims anys per fer una valoració inicial.

El consum energètic es veu influenciat per diversos factors: elements constructius, superfície total, climatologia, hàbits de consum, etc. Degut a aquestes variables l’auditoria proposarà diversos indicadors energètics que siguin representatius ja que  no es possible englobar en un únic indicador la influencia de tots els factors.

El procés d’auditoria s’està realitzant als dos edificis que componen la seu del Consell Comarcal, a la carretera N-150. Es tenen en compte serveis com la calefacció, refrigeració, ventilació, il·luminació, l’aigua calenta sanitària i els sistemes passius dels edificis.

Durant aquests dies s’està fent sobre el terreny la pressa de dades dels sistemes consumidors energètics, enllumentat climatització d’enllumenat i també mesures de les instal·lacions elèctriques per valorar el consum d’energia per les diferents instal·lacions/consumidors. S’analitza els sitemes de la gestió i control de les instal·lacions. En una segona fase es definiran els objectius i propostes de millores que es puguin proposar. També s’estan analitzant els elements passius com són el tancament de finestres, el tancament de la coberta i les seves transmitàncies.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail