Portada > Actualitat > Notícies > Un estudi sobre el planejament urbanístic comarcal analitzarà el sòl comercial al Vallès Occidental

Un estudi sobre el planejament urbanístic comarcal analitzarà el sòl comercial al Vallès Occidental

23/03/2017

Aquest migdia el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha acollit la celebració de la Taula Comarcal del Comerç, encapçalada pels ajuntaments de Sabadell i Terrassa. Aquesta Taula és una de les mesures del Pacte per la reindustrialització de la comarca, que preveu el seu treball per tal de mantenir un equilibri en la distribució territorial dels espais de localització d’activitat econòmica. La reunió ha coincidit amb la celebració, aquests dies, de la Setmana del Comerç a tot Catalunya, una iniciativa que concentra en pocs dies un bon nombre d’esdeveniments de promoció, d’intercanvi d’idees i experiències, o espais de trobada a l’entorn del sector arreu del territori català.

La reunió d’avui ha estat presidida pel tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguado, i per la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, així com pel conseller comarcal de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes. Hi han assistit també representants dels diferents ajuntaments, de les cambres de comerç i d’entitats de la comarca, així com de la Diputació de Barcelona. A més, des d’avui s’ha incorporat a la Taula la Generalitat de Catalunya, amb la presència de Montserrat Gallardo, subdirectora general de Comerç.

Una de les novetats plantejades avui és l’encàrrec d’un estudi per part dels ajuntament de Sabadell i Terrassa i del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un estudi sobre el planejament urbanístic que analitzarà el sòl comercial. Aquest estudi permetrà avançar en la concreció de la base documental i estadística per poder oferir als agents comercials de la comarca i debatre el model territorial.

Durant la sessiód’avui també s’hapresentat un estudi preliminar sobre la demanda i elshàbitsdelsconsumidors de la comarca i s’hainformat de la realitzaciód’uncens comercial de l’oferta. Des del Departament de Comerçs’hapresentat un mapa de color comercial de la comarca.

La Taula Comarcal de Comerçes va constituir al mes d’octubre i està participada pelsajuntaments de la comarca, elsagentseconòmics -Cambres de Comerç i Organitzacionsempresarials-, Federacionsd’Associacions de Veïns, la Diputació de Barcelona. Mercavallès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. La finalitat de la Taula Comarcal de Comerçéstreballar per definir, des del consens, la relació que cal establir entre el comerç i el model territorial. Aquesta iniciativa es situa en el marc de l’acord del Consell d’alcaldes i alcaldesses, aprovat el mes de maigpeldesplegament del Pacte per la Reindustrialització.

La Setmana del Comerç

Entre el 20 i el 26 de març té lloc la primera edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa que concentra en pocs dies un bon nombre d’esdeveniments de promoció, d’intercanvi d’idees i experiències, o senzillament espais de trobada arreu del territori català.La Setmana del Comerçvol ser un reconeixement de la funció social del comerç, i compta amb diferents propostes, tant per als treballadors i treballadores del sector, com per al conjunt de la ciutadania.

A continuació hi podeu trobar algunes de les activitats que es realtizen a la comarca en aquest marc:

CERDANYOLA. Organitzat per Cerdanyola Comerç i Serveis. Del dilluns 20 de març al diumenge 30 d’abril de 2017als comerços associats. Sota les etiquetes #Cerdanyolacomerç i #alteuservei, i en col·laboració amb l’associació de fotògrafs de Cerdanyola(AFOCER), proposen a cada associat deixar-se fotografiar artísticament per un membre d’aquesta entitat.

RIPOLLET. La incidència del comerç local a la vida d’una ciutat Organitzat per Unió de Comerciants de Ripollet (UCR). A través d’aquest col·loqui, volem parlar i posar de relleu la importància i incidència del comerç local a la vida quotidiana d’una ciutat, evidenciar les conseqüències de la desaparició del comerç de proximitat a la ciutat.

SABADELL. Descobreix-nos! Organitzat per Sabadell Comerç Centre Del dilluns 20 al dissabte 25 de març de 2017. Vine al centre de Sabadell i Descobreix-nos!: Programa de tallers i activitats a diferents establiments associats. Vine a descobrir, gaudir i experimentar!

SANTA PERPÈTUA DE LA MOGODA. 3a Nit dels Comerciants Organitzat per Els Comerciants - Associació de comerciants de Santa Perpètua. Dissabte 25 de març de 2017 a les21.00h a Cam Bernades (Camí de l’Aplec, s/n de Santa Perpètua)

SANT CUGAT DEL VALLÈS. VII Diàlegs de comerç Organitzat per l’Associació Sant Cugat Comerç. Dimarts 21 de març de 2017 de 13:45h a 16:30h a la Sala El Siglo (Mercantic) Av. Rius i Taulet, 120 de Sant Cugat del Vallès

TERRASSA. Mercat de les Puces Organitzat per l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell Dissabte 25 de març de 2017 de 10.00h a 14.00h al Parc de Sant Jordi de Terrassa

 

 

Arxivat a: General
La Generalitat s'ha incorporat avui a la Taula Comarcal de Comerç
Tinents d'alcalde de Sabadell i Terrassa, Marisol Martínez i Amadeu Aguado encapçalen la Taula de Comerç

Arxius adjunts