Portada > Actualitat > Notícies > El Vallès Occidental aposta per la indústria com a motor de creació de llocs de treball

El Vallès Occidental aposta per la indústria com a motor de creació de llocs de treball

23/03/2017

• El Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Terrassa han celebrat aquest dijous al matí una jornada per debatre les noves tendències i perfils professionals que requereix la indústria. Alhora l’acte ha servit per donar a conèixer experiències innovadores d’empreses de la comarca. • Més de 50 persones -entre tècnics d’administracions locals, representants polítics, sindicals, món acadèmic, empreses i persones desocupades- han assistit a la jornada, que s’emmarca dins el Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental. Es tracta d’un acord que situa l’ocupació industrial com una de les principals prioritats. • Segons ha apuntat el President de la Comissió de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Joan Carles Paredes, la indústria genera prop de 74.000 llocs de treball a la comarca i representa el 21,3% de tota l’ocupació.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Terrassa han celebrat aquest dijous al matí una jornada tècnica que ha situat la creació de nous llocs de treball a la indústria com una de les prioritats de la comarca per accelerar la recuperació econòmica. Sota el títol  “Experiències innovadores i tendències de l’ocupació industrial: estem preparats?”, més de 50 persones –entre tècnics d’administracions locals, representants polítics, sindicals, món acadèmic, empreses i persones desocupades- han debatut les noves tendències i perfils professionals que requereix aquest sector.

L’acte, que ha tingut lloc al Qu4drant.0 de l’Edifici Vapor Gran de Terrassa, ha comptat amb la participació delPresident de la Comissió de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Joan Carles Paredes, i el Tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa, Miquel Sàmper.

Durant la jornada s’han donat a conèixer iniciatives innovadores com els projectes d'ocupació industrial Metall Vallès o Logis Ocupació, així com també el projecte plantejat per l'empresa NIFCO centrat en el sector farmacèutic, químic, del plàstic i afins. Aquests projectes, gestionats amb la col.laboració de diferents ajuntaments, empreses i la Diputació de Barcelona,  busquen fomentar l'ocupació industrial a diferents sectors del Vallès Occidental. Alhora han de servir per analitzar els canvis de la indústria, la seva transformació i els reptes que plantegen en la creació de nous llocs de treball. Així, l’acte ha servit com a punt de trobada i d’intercanvi de coneixements entre agents del sector amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat a la indústria.

En aquest sentit, el President de la Comissió de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Joan Carles Paredes, ha assegurat que “el territori es mou i tenim moltes iniciatives que volen millorar la indústria”. “La transformació del model industrial en l’ocupació és un tema crucial”, ha destacat, subratllant la importància d’actes com el d’aquest dijous. Durant la seva intervenció, Paredes ha explicat que “el sector industrial té un pes rellevant en l’economia interna de la comarca”, ja que genera prop de 74.000 llocs de treball i el 21,3% de l’ocupació. De fet, tot i que la comarca té un pes socioeconòmic del 12% a Catalunya, representa el 18,4% de les ocupacions industrials i el 16,5% del PIB industrial de tot Catalunya. En aquest sentit, per Paredes, la nostra comarca té “una clara especialització en aquest sector”.

Per la seva banda, el Tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa, Miquel Sàmper, ha explicat que “la indústria ha de ser el motor econòmic que ens faci sortir de la crisi” i ha afegit que “per recuperar llocs de treball en el sector industrial hem d’apostar per la col·laboració i el treball conjunt entre el sector públic i el sector privat”. Seguint aquesta línia ha detallat “per reactivar la indústria també és important que ens posem d’acord tots els ajuntaments de la comarca per desenvolupar accions equilibrades, coordinades i estratègiques”. I ha conclòs “la promoció econòmica dels nostres municipis és la clau per viure millor i tenir una societat amb persones més felices”. Així, ha destacat a tall d’exemple països Europeus com Noruega o Dinamarca, considerats els més feliços del món, on la taxa d’atur es situa per sota del 6% i on el salari mínim interprofessional és molt superior al nostre.

La celebració d’aquesta jornada s’emmarca dins del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental, una declaració signada el 2014 per part dels 23 municipis de la comarca i els principals agents territorials del món econòmic, acadèmic, sindical, patronal i cambres de comerç. Aquest acord té com a objectiu activar mesures compartides per impulsar i reactivar el teixit productiu industrial, situant la creació de llocs de treball a la indústria com una de les principals prioritats.

 

Arxivat a: General
Jornada: "Experiències innovadores i tendències de l'ocupació industrial" al Qu4drant.0 de Terrassa.
El Vallès Occidental aposta per la indústria com a motor de creació de llocs de treball.
Presentació d'iniciatives innovadores pel foment de l'ocupació industrial a diferents sectors del Vallès Occidental.
La jornada tècnica "Experiències innovadores i tendències de l'ocupació industrial" ha estat organitzada per l'Ajuntament de Terrassa i el Consell Comarcal.

Arxius adjunts