Buscador per paraules clau
23 febrer 2017

El Vallès Occidental acollirà una trobada d’empreses per aprendre i fer negocis amb l’economia circular

El proper 30 de març, l’edifici de l’ESDI de Sabadell acollirà un Espai de Trobada d’Empreses per poder conèixer les possibilitats que els dóna l’economia circular i per poder iniciar negocis i aprofitar sinergies. Es tracta d’un primer Market Place d’economia circular, organitzat per la Xarxa Vallès Circular, formada per 29 entitats entre les quals hi ha institucions, universitats, clústers i entitats econòmiques. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ostenta la secretaria tècnica de la Xarxa i està impulsant la trobada d’empreses conjuntament amb la resta de membres.

Aquesta jornada vol ajudar les empreses a aprendre a fer un ús eficient dels recursos, estalviar i fer negoci en el marc de l’economia circular, que aposta per un reaprofitament dels recursos i deixa enrere el sistema econòmic lineal basat en treure els recursos de la natura, fabricar, consumir i llençar. L’economia circular és un model econòmic de producció i consum on els materials, productes i serveis estan dissenyats per  durar i tornar a entrar en la cadena de valor industrial un cop no es poden utilitzar. L’economia circular pot ajudar les empreses a reduir costos en la compra de material, arribar a  nous mercats i cobrir els riscos dels subministraments.

A la jornada es presentaran les oportunitats que presenta aquest model econòmic i hi haurà un “mercat” on les empreses podran posar-se en contacte per oferir els seus recursos i permetre l’aprofitament de sinèrgies. Totes les persones que hi vulguin participar es poden inscriure a través de formulari d’inscripció que trobaran a: http://vallescircular.ccvoc.cat/

Una acció de la Xarxa Vallès Circular

El Pla d’Actuació Comarcal 2016-2020 (PAC), inclou l’Economia verda i circular entre els programes de desenvolupament econòmic i social. Des del Consell Comarcal es va endegar el 2016 una acció en aquest àmbit, per mobilitzar els actius del territori. El juny de 2016 es va constituir el primer embrió per una acció global, la Xarxa d’Economia circular al Vallès Occidental, formada per 29 actors, entre els quals hi ha 10 ajuntaments de la comarca.

El Consell Comarcal està impulsant aquesta xarxa, ostentant-ne la secretaria tècnica: dinamitzant el desenvolupament de la xarxa, potenciant la col·laboració, dinamitzant les sessions de treball, facilitant la realització de les activitats previstes, impulsant i donant suport als grups de treball que es puguin crear i potenciant l’intercanvi d’informació i coneixements.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail