Buscador per paraules clau
15 febrer 2017

Àmplia representació del Vallès Occidental a l’acte de suport del món local a la campanya Volem Acollir

Representants de diferents municipis del Vallès Occidental han participat aquest matí a l’acte de suport del món local a la campanya ‘Volem acollir’, de l’entitat ‘Casa nostra, casa vostra’, on han assistit alcaldesses i representants de les entitats locals de Catalunya. A l’acte també hi ha estat present el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, qui ha acompanyat a alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de la comarca en la defensa de l’acollida de persones refugiades. El Consell Comarcal anima a la ciutadania a participar a la manifestació que tindrà lloc el proper 18 de febrer a Barcelona per reivindicar l’acollida de refugiats a Catalunya.

La trobada del món local català s’ha fet a la platja de la Barceloneta (davant del monòlit memorial ‘Som i serem Ciutat d’Acollida, impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament(FCCD), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Entre els municipis de la comarca participants hi ha Sabadell, Castellar del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola, Sant Quirze del Vallès, Badia, Palau-solità i Plegamans, Montcada i Reixac, Ullastrell, Terrassa, Ripollet, Vacarisses, Barberà del Vallès i Rellinars.

El Consell Comarcal es va adherir al darrer ple de la institució a la campanya de suport als refugiats “Casa nostra, casa vostra”. Aquesta campanya unitària està conformada per milers de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONGs i empreses del sector cultural.  Ha sorgit a Catalunya amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania i demanar polítiques d’acollida reals i efectives a les institucions, sota el lema “volem acollir”.

A banda d’adherir-se a la campanya “Casa nostra, casa vostra” el Consell Comarcal també s’ha sumat a les mocions de suport impulsades per Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en referència al suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània i en contra de l’acord entre la Unió Europea i l’Estat de Turquia.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail