Buscador per paraules clau
20 gener 2017

El Vallès Occidental homenatge Joan Oliver en un acte presidit per Carles Puigdemont

El Vallès Occidental ha celebrat aquest migdia un acte comarcal de tribut a Joan Oliver, Pere Quart, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. L’acte ha estat presidit per Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya i Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal. També hi ha assistit la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l’alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba i alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca, així com altres representats institucionals, la Comissió Joan Oliver i altres entitats vinculades amb el poeta vallesà.

Aquest 2016 el Vallès Occidental ha commemorat l’any Joan Oliver, coincidint amb el trentè aniversari de la mort del poeta. Des de la Comissió Joan Oliver s’han programat diferents activitats que han estat participades i gaudides per milers de persones. 

Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha volgut també retre-li un tribut des de la comarca que era casa seva. És per això que s’ha impulsat un acte comarcal de commemoració de l’efemèride i de tribut a Joan Oliver i dedicar-lo a la figura del poeta a l’exili, al poeta refugiat, que va ser i que va saber transmetre Pere Quart.  

A banda dels parlaments institucionals, l’acte ha comptat amb la participació de la presidenta del PEN Club Català, Carme Arenas, qui ha explicat la tasca de Joan Oliver al capdavant d’aquesta entitat quan en va ser president. 

El tribut a Joan Oliver ha comptat amb una lectura teatralitzada d’un fragment de l’obre de teatre “La Fam”, a càrrec de TIC Escènic i sota la direcció de Jeroni Oller. 

Per la seva banda, Celdoni Fonoll i Lloll Bertran han fet una breu lectura poètica de Joan Oliver, Pere Quart. 

Al final de l’acte els assistents han degustat un petit tast de productes agroalimentaris del Vallès Occidental. De la mà del cuiner de Cuina Vallès, Carles Calsina, podran tastar les mongetes del ganxet de Castellar del Vallès, acompanyades de botifarra de Sentmenat, oli d’Ullastrell i vi de Castellbisbal. El toc dolç el posaran les galetes de Sant Llorenç Savall. 

L’acte, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Castellar del Vallès. 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail