Portada > Actualitat > Notícies > El Ple del Consell Comarcal aprova una declaració de suport als càrrecs electes i en contra de l’homofòbia i la intolerància

El Ple del Consell Comarcal aprova una declaració de suport als càrrecs electes i en contra de l’homofòbia i la intolerància

19/01/2017

El Consell Comarcal ha aprovat avui una declaració institucional per mostrar el seu suport als càrrecs electes i en contra de l’homofòbia i la intolerància. Aquest posicionament comarcal arriba després que l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, hagi fet públic que ha rebut amenaces i insults arran de diferents qüestions.

Els darrers dies s'ha fet pública la situació a la qual està sotmesa l'alcalde de la ciutat de Terrassa, Jordi Ballart, qui ha explicat haver rebut amenaces pel seu posicionament a favor de la municipalització del servei d'abastament d'aigua a la ciutat. Ballart ha denunciat aquesta situació als mitjans, tal com ja va fer el passat mes d'agost, quan va fer públiques les amenaces i insults que va rebre arran del canvi de nom d'un carrer.

Malauradament, aquesta no és la primera vegada que un càrrec electe municipal es veu sotmès a aquest tipus de pressions i d'atacs intolerants, que sovint també s'acompanyen d'insults homòfons i amenaces.

La proximitat dels i les electes locals amb la ciutadania, la seva accessibilitat i l'auge de les xarxes socials ha fet que els càrrecs electes locals estiguin sotmesos a una exposició pública constant que en determinades ocasions desemboca amb una manca de tolerància per part d'algunes persones i amb pressions envers la seva figura o les seves actuacions.

 Davant aquesta situació, el Ple del Consell Comarcal vol, mitjançant aquesta Declaració institucional,

 1. Mostrar públicament el rebuig de la corporació a qualsevol tipus d'insult, amenaça, coacció o extorsió que pugui rebre qualsevol electe en l'exercici de les seves funcions.

 2. Expressar  la solidaritat de l'ens comarcal amb l'alcalde de Terrassa i amb qualsevol persona que es pugui trobar en la mateixa situació.

 3. Posar en valor de la tasca dels i les electes locals, regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses. Electes que, en l'exercici de les seves responsabilitats porten a terme actuacions que no sempre són ni han de ser compartides per a tothom. Defensem que prendre decisions o discrepar amb elles no justifica cap amenaça o insult.

 Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental es vol manifestar que la democràcia està per davant de qualsevol actitud intolerant i homòfona i que des de les administracions locals  es vetllarà contra aquestes actituds amb la màxima transparència.

Arxivat a: General
Ple Ordinari del Consell Comarcal

Arxius adjunts