Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal aporta nova informació a la peça 25 del cas Mercuri que fa augmentar l'import presumptament cobrat il•lícitament per l’ex gerència a més de 45.000 euros

El Consell Comarcal aporta nova informació a la peça 25 del cas Mercuri que fa augmentar l'import presumptament cobrat il•lícitament per l’ex gerència a més de 45.000 euros

19/01/2017

Durant el Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental celebrat aquest vespre s'han donat a conèixer nous detalls de la peça 25 del cas Mercuri, que afecta a la presumpta malversació de fons públics i la falsificació de documents públics als consorcis comarcals. Segons ha explicat el president Ignasi Giménez, arran dels encàrrecs de la Comissió de Transparència comarcal s'ha fet un important treball d'investigació interna que ha permès recollir nova informació. Aquest nou material fa referència a les dietes i quilometratge que l’ex gerent dels consorcis hauria cobrat presumptament de forma il·lícita i que sumarien un total de 45.727 euros, una xifra superior a la que inicialment es va apuntar arran de les investigacions dels Mossos d'Esquadra, que era de 38.926 euros. Ara, aquesta documentació s'aportarà a la peça corresponent per tal que estigui a disposició de la jutgessa.

El Consell Comarcal ha obert un procediment civil per poder rescabalar els diners que presumptament es varen cobrar de manera il·lícita. També es vol recuperar el dany que s'ha pogut fer a la institució i és per això que des del govern comarcal s'han endegat diferents actuacions des de l'inici de mandat. El Consell i els consorcis de Residus i Turisme estan personats com a acusació particular en les peces que els afecten.

Finalment, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha realitzat els darrers mesos una exhaustiva tasca de revisió de les dietes i els desplaçaments realitzats per l’ex gerència dels tres consorcis comarcals: Turisme, Residus i Ocupació (ja dissolt). Aquesta tasca ha permès creuar dades dels tres ens i detectar irregularitats en el cobrament de dietes i de quilometratge de l'antic gerent dels tres ens supramunicipals. Aquesta documentació es farà arribar els propers dies a la jutgessa que instrueix la peça 25 del cas Mercuri, al jutjat de Terrassa.

Des del Consell Comarcal es manté el ferm compromís de l'equip de govern de col·laboració amb la justícia i d'abordar les conseqüències que es puguin derivar de les decisions judicials. Així mateix, el govern comarcal vol reafirmar el seu compromís d'impregnar l'organització comarcal de nous valors basats en la màxima transparència, l'honestedat, l'ètica i el bon govern.

Recordem que el Consell i els consorcis comarcals estan afectats per dues peces del cas Mercuri. D'una banda, la ja citada peça 25, que fa referència a cobrament il·lícit de dietes i desplaçaments per part de l’ex gerència als tres consorcis. Els ens comarcals també estan afectats per la peça 31, que aborda possibles tràfics d'influències en la contractació de determinades persones al Consorci per a la Gestió de Residus.

Arxivat a: General
Seu del Consell Comarcal

Arxius adjunts