Portada > Actualitat > Notícies > La Generalitat s’incorporarà a la Taula comarcal de Comerç per definir el model territorial de la comarca

La Generalitat s’incorporarà a la Taula comarcal de Comerç per definir el model territorial de la comarca

13/12/2016

La Taula comarcal de Comerç del Vallès Occidental comptarà també amb representació de la Generalitat de Catalunya. Aquest ha estat el compromís pres avui per la directora general de Comerç en una visita al Consell Comarcal del Vallès Occidental i una reunió de treball amb les dues co-capitals. D’aquesta manera, la Taula, que ha de definir el model territorial de comerç de la comarca comptarà ja amb representants de tots els nivells de l’administració a Catalunya: ajuntaments, Diputació i govern català.

La directora general de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, s’ha reunit avui al Consell amb el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de l’Ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguado, i la tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció de la ciutat i participació de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez. Durant la trobada, els representants de Terrassa i Sabadell han explicat a la directora general els objectius i reptes de la Taula comarcal de Comerç, responent positivament a la voluntat de treball conjunt manifestat per les diferents administracions locals i el Consell Comarcal.

El tinent d’alcalde de Terrassa, Amadeu Aguado, ha destacat que “aquesta taula treballarà amb representants de totes les administracions i esperem que quan doni els seus fruits pugui servir de referent per altres territoris. El treball de la Taula de comerç ha de ser una reflexió de futur per prendre decisions conjuntes a tota la comarca sobre el model territorial de comerç”.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Sabadell, Marisol Martínez, apunta que “la planificació de l’urbanisme comercial sobrepassa la planificació local. La comarca ha de definir un Pla Director de Comerç amb l’objectiu de reforçar el model català de comerç a tots els nostres municipis. Aquesta Taula és l’espai idoni per poder consensuar aquesta política conjunta, sumant voluntats i sensibilitats per definir compromisos compartits”.

La Taula es va constituir al mes d’octubre i està participada pels ajuntaments de la comarca, els agents econòmics -Cambres de Comerç i Organitzacions empresarials-, Federacions d’Associacions de Veïns, la Diputació de Barcelona. Mercavallès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. La finalitat de la Taula Comarcal de Comerç és treballar per definir, des del consens, la relació que cal establir entre el comerç i el model territorial. Aquesta iniciativa es situa en el marc de l’acord del Consell d’alcaldes i alcaldesses, aprovat el mes de maig pel desplegament del Pacte per la Reindustrialització, que inclou la creació d’aquesta taula.

En aquests moments s’està treballant entre les Cambres, els ajuntaments de les dues co-capitals i la Diputació, en l’anàlisi de les dades de l’oferta (disponibilitat dels plantejaments urbanístics dels municipis, superfície ocupada o planificada...), de la demanda (hàbit de consum, comportament de compra...), i també de l’impacte dels diferents models en l’ocupació i el repartiment de la riquesa.

 

Arxivat a: General
Visita de la directora general de Comerç al Consell Comarcal

Arxius adjunts