Buscador per paraules clau
05 desembre 2016

El Consell Comarcal dinamitza el lloguer de pisos buits per posar-los al mercat de lloguer assequible

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa una borsa comarcal de lloguer assequible. Aquesta borsa va dirigida a propietaris que estiguin disposats a llogar el seu habitatge i d’altra banda, a persones que necessiten llogar un habitatge a preus assequibles, amb l’objectiu de mobilitzar l’habitatge buit de la comarca per contribuir a donar una solució a un problema evident d’accés a l’habitatge. Qualsevol persona dels municipis que cobreix l’Oficina Comarcal que tingui un pis que vulgui posar en lloguer es pot dirigir a aquest servei.

El servei comarcal de Borsa de lloguer assequible és un servei destinat als municipis de la comarca menors de 20.000 habitants que actualment no disposen de serveis propis en matèria d’habitatge, completant així la cobertura a la comarca del Programa de mediació per al lloguer social d’habitatges de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquests municipis són: Gallifa, Rellinars, Ullastrell, Sant Llorenç Savall, Vacarisses, Viladecavalls, Polinyà, Sentmenat, Matadepera, Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès.

El conseller comarcal d’habitatge Pol Altayó ha destacat que “aquest és un instrument que tant els municipis majors de 20.000 habitants com el Consell Comarcal activen per tal de mobilitzar l’habitatge buit a la comarca. L’objectiu sempre és generar una oferta de compatibilitat entre oferta i demanda garantint drets de la propietat i acordant un preu per sota del mercat immobiliari. Aquesta eina, juntament amb totes aquelles disponibles, s’aplicaran per tal de facilitar l’accés a l’habitatge”. A més a més, Pol Altayó avança que “en les properes setmanes es vol treballar de manera conjunta a tota la comarca per reactivar aquest servei amb estratègies comunes per donar impuls a un servei que considerem vàlid, però no acaba de tenir els resultats esperats en cap dels municipis implantats”.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Oficina Comarcal d’Habitatge compta  amb suport extern per a la implantació i desenvolupament de la Borsa de mediació de la comarca, que es va posar en marxa el mes de setembre del 2015 per prestar servei als municipis de menys de 20.000 habitants que no disposen de serveis propis en matèria d’habitatge. Aquest suport, a banda de la formalització dels contractes de lloguer, està enfocat a la captació de pisos en els diferents municipis als que prestem servei.

En aquests moments s’ha completat la fase inicial de la implantació del Servei, que ha consistit en la difusió del programa mitjançant la distribució de díptics i tríptics i la realització de sessions formatives en els municipis destinades a propietaris, amb la intenció d’activar la captació d’habitatges del mercat privat. En el primer any d’implantació de la Borsa s’han atès prop de 950 usuaris, s’han inscrit 42 sol·licitants d’habitatge, i s’han formalitzat 6 contractes de lloguer.

El servei ha estat assumit ja en la seva totalitat per personal de l’Oficina Comarcal d’Habitatge, no obstant, mitjançant la contractació d’un jove en pràctiques s’intensificarà en els propers mesos la tasca de cerca i captació d’habitatge buit per destinar-lo a lloguer assequible a través de la Borsa. Tanmateix des de l’ens comarcal es pretén buscar sinèrgies entre les Borses de lloguer existents a la comarca per impulsar aquest servei a nivell comarcal i aconseguir mobilitzar habitatge buit cap al lloguer assequible.

D’acord amb el Pla per al dret a l’habitatge les borses actuen com a mediadores entre les persones propietàries i les llogateres, els donen confiança i garanteixen el cobrament i bon ús dels habitatges, negocien rendes de lloguer per sota de mercat i cerquen el lloguer més adequat per a cada unitat de convivència que sol·licita habitatge.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail