Buscador per paraules clau
11 novembre 2016

La Xarxa d’Entitats per a l’Impuls de l’Economia Circular al Vallès Occidental ofereix un Taller d’Ecoinnovació per a empreses

Aquest mes de novembre es realitzaran 2 tallers d’ecoinnovació, amb el suport i la col•laboració de diverses entitats de la Xarxa d’Entitats per a l’Impuls de l’Economia Circular al Vallès Occidental: el dia 21 de novembre es fa el primer al Centre Metal•lúrgic de Sabadell i el dia 22 de novembre es fa el segon en el Centre d’empreses de Can Gavarra a Polinyà. Les empreses participants tindran l’oportunitat de conèixer bones pràctiques realitzades per altres empreses en aquest àmbit i de saber com poden beneficiar-se dels ajuts que la Generalitat de Catalunya posa al servei de les empreses per ecoinnovar, a través dels Cupons d’Ecoinnovació.

L’ecoinnovació suposa per a l’empresa una oportunitat per innovar, per incorporar millores en el disseny de productes, canvis en els processos de producció o en els models de negoci que li permetin fer una utilització més eficient dels recursos per ser més competitiva econòmicament i més sostenible ambientalment.

Poden ser beneficiàries dels cupons d’ecoinnovació empreses de 3 a 100 treballadors/es amb voluntat innovadora i de millora ambiental. Amb aquest ajut es rep el 80% del cost d’un  servei de consultoria, que pot ser com a màxim de 4.000€ (el cost màxim del servei de l’actuació subvencionable no pot superar els 10.000€). El cupó té una data de caducitat de 6 mesos des de la data de sol·licitud i el servei ha de ser subcontractat a consultores acreditades. L’empresa beneficiària cedeix a aquesta consultora els drets de cobrament del cupó, el que suposa que no ha d’assumir en cap moment la part de despesa que és subvencionada pel cupó. Per accedir a aquesta ajuda, s’ha de seguir un procés de concurrència cronològica, no competitiva, per tant quan abans es presenti millor. I està limitat a 2 cupons per empresa com a màxim.

A través dels cupons les empreses poden obtenir subvenció per diverses actuacions com poden ser:

En el marc d’Europa, l’ecoinnovació està considerada una clau de competitivitat per al futur. Els Estats membres avancen progressivament en la generació d’un marc que afavoreixi el seu desenvolupament, amb normatives, regulacions i incentius. Per a les empreses, incorporar mesures d’ecoinnovació també és una oportunitat per preparar-se per als canvis que es trobarà en un futur.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail