Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal anima el jovent del Vallès Occidental a piular a Twitter contra la violència masclista

El Consell Comarcal anima el jovent del Vallès Occidental a piular a Twitter contra la violència masclista

02/11/2016

Què fas tu per no ser masclista? Amb aquesta pregunta és presenta el concurs de Twitter Piula contra la violència masclista, que arriba enguany a la quarta edició, convocada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquesta proposta s’emmarca en la campanya de sensibilització que es promou a l’entorn del 25 de novembre, per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Des d’ara i fins aquella data els i les joves d’entre 14 i 30 anys poden participar al concurs a les xarxes socials, al mateix temps que poden participar als diferents tallers que es faran a centres de secundària.

La Campanya «Piula contra la violència masclista»té l'objectiu de sensibilitzar contra la violència masclista al jovent de la comarca, promoure el diàleg participatiu, fer visible la importància de les relacions igualitàries, així com fer difusió de les activitats que es realitzen al Vallès Occidental entorn el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, i dels recursos existents com ara el telèfon 24h de l’Institut Català de les Dones: 900.900.120.

El conseller comarcal de Benestar Social, Pol Altayó, ha coincidit a remarcar que “és important trobar els canals adequats per fer participar la ciutadania i en el cas del jovent les xarxes socials són un element vital. Podem arribar al jovent amb accions dinàmiques i participatives, que els facin pensar en com es comporten en les seves relacions personals o de parella. Els tallers que es fan als instituts estan fent aflorar situacions habituals que cada jove viu de maneres diferents i es produeix un debat molt enriquidor i sensibilitzador”. “Des del Consell Comarcal volem animar a tots els nois i noies a participar al concurs de Twitter i a omplir les xarxes de missatges positius contra la violència masclista”, afegeix Altayó.

El concurs “Piula contra la violència masclista” està dirigit a 14 a 30 anys que visquin o estudiïn al Vallès Occidental. Cal redactar una frase que respongui a la pregunta “Què fas tu per no ser masclista?” i que no tingui més de 110 caràcters (amb espais inclosos). Ha de ser original, inèdita i no ha de tenir abreviatures. Es pot participar a través de la pàgina web del Consell Comarcal www.ccvoc.cat omplint un formulari. Les frases participants s’aniran difonent a través del compte de twitter @PiulaVallesOcc i @consellvallesoc, així com de la pàgina de Facebook del Consell Comarcal.

En la passada edició, es van redactar 664 frases de les quals 286 van entrar a concurs. També es van realitzar 30 tallers a 11 instituts i 1 punt d’informació juvenil de 12 municipis de la comarca i van arribar a 767 joves. Els tallers treballen a diferents nivells, adaptats a l'edat de l'alumnat i s’aborden qüestions com la construcció d'estereotips de gènere que genera iniquitat i violència masclista, les implicacions de la desigualtat en les relacions de parella, o els mites de l'amor romàntic entre d’altres qüestions. Cal destacar que en aquest tallers és van fer 11 consultes sobre violència (9 persones van fer consulta sobre identificar conductes i 2 nois es van identificat que tenen actituds de control i gelosia cap a les seves parelles. En aquests casos es va poder fer una atenció més personalitzada.

 

Arxivat a: General
Cartell de l'edició d'enguany del Piula

Arxius adjunts