Portada > Actualitat > Notícies > Més de 40 persones aturades formen part d’una borsa per formar-se i treballar en el sector de l’economia social

Més de 40 persones aturades formen part d’una borsa per formar-se i treballar en el sector de l’economia social

15/07/2016

En el marc de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès que impulsa el Consell Comarcal del Vallès Occidental, enguany s’ha posat en marxa un pla de treball específic per difondre i enfortir el sector de l’economia social. Es tracta del projecte Sumant capacitats, sumant coneixement que té per objectiu experimentar noves fórmules d’intermediació i inserció laboral entre 60 persones desocupades i 20 activitats econòmiques del sector de l’economia social. Des del seu inici ja ha aconseguit una borsa de més de 40 persones interessades a participar-hi.

Aquest projecte està subvencionat pel SOC en el marc del Programa d’ajuts a projectes innovadors i experimentals i ja s’han portat a terme 8 càpsules informatives sota el nom “L’economia social, una oportunitat per a l’ocupació”. La primera va ser a Palau-solità i Plegamans al mes de maig i la darrera ha estat aquesta setmana a Rubí. Al llarg del mes de juliol continua la difusió del projecte i les tasques de formació i capacitació intensiva als ajuntaments de la comarca amb la realització d´un total de 4 càpsules més ja confirmades, així com el seguiment i tutories personalitzades als beneficiaris adscrits al projecte.

Actualment, ja es disposa d´una borsa de més 40 beneficiaris i beneficiaries amb perfils molt diversos, amb clara voluntat per i treballar i adquirir nous coneixements en el sector de l´economia social i solidària. Les persones que participin al projecte rebran un procés individual d’acompanyament per a identificar el seu àmbit de coneixements i  capacitats per, posteriorment, treballar de forma col·laborativa amb les diferents activitats econòmiques que participin en el projecte.

Les cooperatives i altres tipus d’entitats i empreses socialment responsables tenen, amb aquesta iniciativa, una interessant oportunitat per ampliar el seu compromís social, donar-se a conèixer, posar en comú les seves expectatives de negoci, i compartir necessitats ocupacionals i de serveis. A partir d’un treball intens amb totes elles s’identificaran aquells aspectes que poden ser d’interès compartir entre elles i també amb persones desocupades interessades en participar en iniciatives socials.

De cara al segon semestre estem treballant en la propera edició del Social Weekend Vallès, el Concurs d´idees innovadores per a reptes socials i altres activitats-jornades vinculades al projecte i la Xarxa d´Innovació Social del Vallès.

 

Properes sessions previstes

Sant Cugat: 21 de juliol de 09:30 a 12:30 h a la Casa de Cultura, C/Castellví, 8Més info  al Servei d’Ocupació Municipal: Pl. de la Vila, 1 de dilluns a divendres de 9 a 10:30 h Telèfon.: 935 65 70 00

Ripollet: 15 i 22 de juliol de 9:30 a 12:30 h al Patronat Municipal d´Ocupació (PMO) C/Sant Sebastià 26.  Més info al telèfon 935807642 o al mail (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

 

 

 

 

Arxivat a: General
imatge xarxa innovació