Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal dóna suport als municipis per a la dinamització i millora dels polígons industrials

El Consell Comarcal dóna suport als municipis per a la dinamització i millora dels polígons industrials

11/03/2016

En el marc del projecte POLindústria, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha donat suport a quatre iniciatives impulsades pels ajuntaments de Castellar del Vallès, Castellbisbal, Sant Quirze del Vallès i Viladecavalls centrades, sobretot, en el foment de la cooperació empresarial als polígons industrials. En aquest sentit, ahir, l’Ajuntament de Castellbisbal va celebrar la jornada Impuls a la Col•laboració Empresarial, que va comptar amb la participació de 50 empreses del municipi.

A partir d’una dinàmica participativa es va fomentar el coneixement entre elles i es van recollir propostes de millora i necessitats vinculades als polígons industrials i els serveis que ofereix l’ajuntament.

El conseller comarcal president de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Polítiques actives d’ocupació ha destacat que “un element clau per a facilitar la tasca i gestió dels ens locals en la millora de les condicions físiques i la dinamització i promoció dels polígons és establir una relació fluïda i constant amb el sector empresarial. En aquest sentit, la realització de sessions de treball, intercanvi o networking entre les empreses dels polígons de cada municipi, per posar en comú les propostes i necessitats de millora dels polígons industrials, és una estratègia i factor imprescindible per abordar de forma concertada les millores a emprendre”.

Durant aquest any 2016 el Consell apostarà per ampliar encara més el suport d’aquest tipus d’iniciatives a d’altres municipis de la comarca, com per exemple, a Polinyà i Sentmenat. A més, en el marc del projecte POLindústria, també es desenvolupen d’altres actuacions a nivell comarcal, d’interès per a tots els municipis.

Altres actuacions de suport a Viladecavalls, Sant Quirze i Castellar del Vallès

L’Ajuntament de Viladecavalls durant l’any 2015 va realitzar diferents activitats de participació i col·laboració per impulsar la creació d’una associació d’empresaris, tal i com recollia el seu Pla Director de Promoció Econòmica. Actualment, un cop constituïda l’Associació d’Empreses i propietaris dels Polígons Industrials de Viladecavalls, s’està treballant en el desplegament del pla d’actuació, que contempla un seguit d’actuacions específiques com, per exemple, la millora de l’arranjament dels vials.

L’Ajuntament de Sant Quirze de Vallès, de la mà de Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Sant Quirze del Vallès, va impulsar la realització de la jornada Impuls Polígons, celebrada el passat 22 d’octubre, i que va comptar amb la presència de prop de 100 professionals provinents d’entitats de gestió, associacions de polígons i ajuntaments de Catalunya.

L’Ajuntament de Castellar del Vallès, està elaborant una guia informativa i de difusió de les empreses dels polígons i dels serveis disponibles. Aquesta guia es presentarà durant les properes setmanes durant la jornada de networking empresarial que organitzarà en col·laboració amb la junta dels polígons.

Arxivat a: General
Jornada realitzda a Castellbisbal en el marc del projecte Polígons