Portada > Actualitat > Notícies > Es reactiva el compromís comarcal per la reindustrialització del Vallès Occidental amb la coordinació del Consell Comarcal

Es reactiva el compromís comarcal per la reindustrialització del Vallès Occidental amb la coordinació del Consell Comarcal

22/02/2016

El grup impulsor de la Declaració “Cap a la segona Reindustrialització del Vallès Occidental” s’ha reunit aquest migdia al Consell Comarcal per reactivar la seva activitat i impulsar les mesures previstes en el Pacte comarcal. A la reunió d’aquest migdia, convocada inicialment pels sindicats CCOO i UGT del Vallès Occidental hi ha assistit representants del món acadèmic, polític, econòmic i social.

Aquest grup impulsor  ha acordat reactivar les actuacions per afavorir la reindustrialització del territori. El primer pas serà la definició d’un paquet de mesures que inclogui les prioritats d’actuació per aquest 2016. Aquestes mesures es prioritzaran a partir de les 40 mesures ja preestablertes dins dels cinc eixos de treball de la Declaració.

En aquesta nova etapa de la Declaració “Cap a la segona Reindustrialització del Vallès Occidental”, el Consell Comarcal coordinarà les activitats i actuarà d’element aglutinador de les entitats signants del document. Aquest migdia, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i el president de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Polítiques d’Ocupació, Joan Carles Paredes, han assistit a la reunió que ha servit per iniciar una nova etapa en aquest compromís comarcal. Properament es convocarà una trobada de tots els signants per avançar en les actuacions prioritàries.

 

La Declaració “Cap a la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental”

Els principals agents territorials del Vallès Occidental -ajuntaments, patronals, sindicats, cambres de comerç i universitats- van signar l’abril de 2015 la Declaració "Cap a la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental", on es recullen un seguit d'accions necessàries per establir les condicions de reindustrialització del territori, fonamental per a una sortida de la crisi.Els signants aposten per impulsar la indústria com a model del creixement econòmic, davant la progressiva davallada del teixit industrial d'aquest territori, la situació de deteriorament social que s’està produint, la caiguda constant de la capacitat productiva i l’augment de l’atur.

La Declaració -que recull un seguit de mesures de política industrial- és el principi d’un full de ruta que vol portar al Vallès Occidental a liderar una recuperació econòmica real per a tots els ciutadans. L’objectiu és crear una indústria forta, competitiva, de coneixement, amb mà d’obra qualificada i empresa competitiva.

Arxivat a: General
Consell Comarcal del Vallès Occidental
Consell Comarcal del Vallès Occidental