Portada > Actualitat > Notícies > Noves oportunitats d’ocupació pels joves amb accions de formació i treball a empreses

Noves oportunitats d’ocupació pels joves amb accions de formació i treball a empreses

19/02/2016

Els projectes del Consell Comarcal s’emmarquen en el Pla de Garantia Juvenil. El jovent rep assessorament a les Oficines Joves dels municipis mentre les empreses participants obtenen suport per a la contractació de joves.

El Consell Comarcal ha posat en marxa aquest 2016 diferents projectes de formació i ocupació per a joves en el marc del Pla de Garantia Juvenil per a poder impulsar noves oportunitats de feina al jovent que actualment es troba a l’atur. En total es destinen 951.686’36 euros en diferents projectes que es portaran a terme en diferents municipis amb el finançament del SOC. En total, 150 joves de 17 municipis es beneficiaran de les diferents accions. Els joves interessats reben informació i assessorament per part d’una xarxa d’impulsors que els atenen a diferents punts de la comarca i els adrecen a les actuacions que els poden ser més adequades.

Els municipis participants són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Al municipi de Santa Perpètua de Mogoda també s’atén els joves tot i que aquest municipi no participa als programes de joves comarcals.

Avui s’han presentat els diferents programes d’actuació i s’ha visitat els joves que participaven en una de les proves de selecció per al programa Fem Ocupació. El conseller comarcal president de la Comissió Informativa de Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida, Pol Altayó ha explicat que “el 25% dels joves es troben a l’atur i hem de remarcar el fet que les administracions treballin amb totes les eines a l’abast perquè els joves que estan a l’atur o que han acabat la formació puguin subsanar la seva situació”. Per la seva banda, el conseller comarcal president de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Polítiques d’Ocupació, Joan Carles Paredes, ha remarcat que “a la comarca hi ha 4.200 joves menors de 25 anys a l’atur i d’aquests, 3.900 tenen estudis com a màxim de nivell de secundària. Com menys formació tenen els joves més difícil els és trobar una feina i incorporar-se al món laboral. Per això és important destacar la magnitud d’aquests projectes tan transversals i també el paper que hi poden jugar les empreses de la comarca per donar oportunitats i sortides laborals als joves. Actualment treballem amb més de 50 empreses en el desenvolupament de les diferents accions per a joves i estem oberts a noves empreses que vulguin participar”.

Suport a les empreses per a la contractació de joves

El Pla de Garantia Juvenil inclou suport a la contractació de joves amb diferents sistemes de bonificació de la Seguretat Social. A aquestes, s’hi poden sumar les subvencions específiques a la contractació que inclouen alguns d’aquests programes (Joves per l’Ocupació i el Fem Ocupació per a joves).

Al Consell Comarcal es compta amb una cartera d’empreses col·laboradores per a les pràctiques i l’experiència professional dels i les  joves a través de contractació subvencionada. De totes formes sempre cal ampliar aquesta cartera i si hi ha alguna empresa  interessada es pot posar en contacte amb el Consell Comarcal al tel: 93 7070707 o bé al mail (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Xarxa d’impulsors i atenció a les oficines comarcals d’atenció juvenil

A través d’una xarxa de professionals es recolza el procés donant informació i assessorant als i les joves en la seva trajectòria professional. La comarca disposa d’un total de 5 impulsors/es en els municipis de Cerdanyola del Vallès, Rubí, Sabadell , Sant Cugat del Vallès i Terrassa i una de comarcal, contractada pel Consell Comarcal que atén als joves de la resta de municipis de la comarca.

Els dilluns i dimarts es dóna atenció a la seu del Consell Comarcal,  el dimecres a l’Oficina Jove Comarcal de Sabadell, el dijous a l’Oficina Jove Comarcal de Terrassa i els divendres es fa atenció en petits grups de joves a 17 municipis de la comarca.

Les dues Oficines Joves Comarcals formen part de la xarxa presencial d’atenció als joves impulsada pel govern català al territori i es situen a Sabadell i Terrassa, donant servei als 23 municipis de la comarca sota la coordinació del Consell Comarcal, que promou el treball conjunt d’aquests dues noves Oficines amb els serveis d’informació juvenil dels diferents pobles i ciutats

L’Oficina Jove ubicada a Terrassa dona servei a Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. L’Oficina Jove ubicada a Sabadell dona servei als municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

 

 

Projectes engegats

 

 

FEM OCUPACIÓ PER A JOVES

Descripció: Programa innovador dirigit a persones joves de 18 a 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència professional, que disposin del títol d’ESO, CGFM i/o Batxillerat, i que té per objectiu aconseguir una inserció laboral de 6 mesos en una empresa del territori. Cadascuna de les persones joves que participin en aquest programa rebrà una experiència professional mitjançant contracte laboral, formació vinculada al lloc de feina i acompanyament durant tot el procés de contractació i formació.  Les empreses col·laboradores rebran una subvenció econòmica per a la contractació

En aquests moments hi ha una oferta per a cobrir 20 llocs de treball una empresa de  Barberà del Vallès, dedicada a la fabricació de maquinaria en general i a  la instal·lació, reparació, comercialització, importació i exportació de matrius, peces i eines de metall.

Participants: 20 (en aquests moments, a la Sala de Plens s’està fent el procés de selecció d’aquests joves)

Calendari execució: Gener 2016 / març 2017

Pressupost i finançament: 88.000€

 

PROGRAMA INTEGRAL Inserjov@s Vallès

Descripció: Programa adreçat a  joves de la comarca, 20 dels quals seran acompanyats pel Consell Comarcal. Té per objectiu la inserció laboral o el retorn del jovent al sistema educatiu. S’ofereix l’acompanyament personalitzat durant un any per orientar als i les  participants i millorar les possibilitats d’accedir al mercat de treball. Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Rubí , Sabadell i Terrassa són entitats agrupades amb les que es desenvolupa conjuntament el programa.

Participants: joves de 16 a 29 anys que necessiten un procés de reflexió i d’orientació per dirigir les trajectòries educatives  i/o professionals i que es trobin en situació d’atur.

Calendari execució: gener a desembre 2016

Pressupost i finançament: 473.911’36 euros finançats pel SOC.

 

JOVES PER L’OCUPACIÓ

Descripció: Programa adreçat a joves a l’atur entre 16 i 25 anys sense Graduat en ESO i/o estudis post-obligatoris que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i experiència professional en empreses i que té com a doble objectiu la inserció laboral dels participants i/o el retorn al sistema educatiu. Les accions formatives es duran terme en diferents municipis de la comarca , i són les que es presenten a continuació:

 

Participants: 80

Calendari execució: 20gener 2016- març 2017

Pressupost i finançament:  314.775 € finançats pel SOC.

 

EMPRENEDORIA JOVE PER PROMOURE LA SALUT I LA QUALITAT DE VIDA

Descripció: Un projecte d’àmbit comarcal que conjuntament amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental serà executat per l’Ajuntament de Terrassa i EUNCET .El projecte té com a finalitat promoure l’emprenedoria entre els joves tot reforçant el desenvolupament d’una fortalesa del territori i de futur: el sector d’activitat relacionat amb l’aplicació de les TIC i les tecnologies digitals a l’àmbit de la salut i la qualitat de vida.

Participants: 20. Es fa una crida a la participació.

Calendari execució: de gener a juny de 2016.

Pressupost i finançament:75.000 € Finançats pel SOC 

Què és la Garantia Juvenil

La Garantia Juvenil és una iniciativa d'ocupació europea per reduir l'atur juvenil. La missió de la Garantia Juvenil és garantir que el jovent de més de 16 anys i menys de 29 anys, que no treballen, ni estudien, ni segueixen una formació, rebin una oferta d’ocupació de qualitat, educació continua, formació com a aprenents o un període de pràctiques, en un termini de quatre mesos després d’haver acabat l’educació formal o quedar en situació de desocupació.

La seva implementació a Catalunya ve de la mà del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que subvenciona diferents iniciatives que es tradueixen en projectes al nostre territori a través de l’execució directe d’alguns Ajuntaments de la comarca i del propi Consell comarcal. Aquesta iniciativa es treballa al Consell Comarcal  del Vallès Occidental a través diferents projectes. 

Arxivat a: General
Pla de Garantia Juvenil