Portada > Actualitat > Notícies

Notícies

Opcions

Notícies per data

Notícies per temàtica

 1. Cartell "Apropa't a l'FP"
  24/02/2020
  Aquesta setmana es realitza la Fira Apropa't a l'FP a Fira Sabadell. En aquest marc, el dissabte 29 de febrer el Consell Comarcal hi imparteix un taller dirigit a les famílies de l'alumnat de 4rt d'ESO on es parlarà de les vocacions industrials. El taller és gratuït i es realitzarà a les 11 del matí. Sota el títol "Vocacions industrials, una qüestió de futur" el taller vol apropar les famílies a les oportunitats de la indústria.
  Arxivat a: General
 2. Imatge de la primera sessió informativa
  21/02/2020
  El projecte del Consell Comarcal “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” ja ha donat els seus primers passos. El dimecres 19 de febrer es va celebrar una primera sessió informativa dirigida a les dones interessades a apuntar-se en aquesta iniciativa, que té l’objectiu de fomentar l’ocupació de la dona en l’àmbit de la indústria. D’aquesta sessió, 12 dones van ser seleccionades.
  Arxivat a: General
 3. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, el de la FCF, Joan Soteras, i la segona tinenta d'alcaldessa de Sabadell, Marta Morell, xiulen contra l'LGTBI-fòbia
  20/02/2020
  Una xiulada unitària contra l’homofòbia al futbol va mostrar ahir al vespre el compromís de la comarca en contra l’LGTBI-fòbia al futbol. Clubs, entitats i ajuntaments es van reunir en un acte organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació Catalana de Futbol que va tenir lloc a la seu de la delegació de l’FCF al Vallès Occidental-Sabadell, al Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell. L’espai es va omplir de gom a gom per mostrar el rebuig frontal del futbol i el futbol sala català envers les actituds homòfobes en els terrenys de joc i a la graderia.
  Arxivat a: General
 4. Gestió dels residus de Mercavallès
  18/02/2020
  El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat aquest febrer el canvi de model en la gestió dels residus del mercat comarcal Mercavallès. El nou contracte de neteja ha definit noves actuacions que han de permetre una millor gestió de les deixalles que es generen al mercat, tant pels empresaris com pels clients, per tal d’augmentar la separació dels residus i permetre’n el reciclatge. Alhora ha de permetre gaudir d’un equipament net, sense residus al terra.
  Arxivat a: General
 5. El Conseller Calvet presenta el Pla Específic de Mobilitat del Vallès als municipis i entitats del Vallès Occidental i Oriental
  14/02/2020
  El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha acollit aquest matí la presentació del Pla Específic de Mobilitat del Vallès de la mà del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. La sessió ha comptat amb la participació dels ajuntaments i entitats del Vallès Occidental i de l’Oriental que han participat en l’elaboració del PEMV a través dels diferents comitès que s’han activat.
  Arxivat a: General
 6. Portada del Flaix Socioeconòmic
  12/02/2020
  L’Observatori comarcal ha publicat avui tres productes d’àmbit socioeconòmic que permeten fer una radiografia de la situació del Vallès Occidental: el Flaix socioeconòmic del quart trimestre de 2019, l’informe de prestacions del segon semestre de 2019 i l’Infoatur del mes de gener de 2020. En termes generals, la comarca finalitza l'any 2019 amb un balanç favorable en termes d'ocupació, amb un augment de 2.747 llocs de treball. Tanmateix, el nombre d'empreses es redueix en 135 respecte de l'any anterior.
  Arxivat a: General
 7. Dia Mundial de la dona i la nena a la ciència
  11/02/2020
  La presència de dones en famílies formatives amb perfil científic tècnic i tecnològic és més baixa que en els homes. Segons dades de l’Observatori comarcal, les dones accedeixen en molta menor mesura a la Formació Professional (FP) que els homes i persisteix una marcada asimetria de gènere en la matriculació a especialitats formatives. Aquestes pautes de gènere es continuen mostrant en la demanda d’estudis universitaris. Des del Consell Comarcal, i en el marc del Pacte per la Reindustrializació, s’estan portant a terme diferents actuacions per impulsar la presència de la dona en les vocacions professionals relacionades amb la ciència i la tecnologia i també per impulsar l’ocupació de les dones en l’àmbit de la indústria.
  Arxivat a: General
 8. Indústria 4.0
  10/02/2020
  Una prova pilot del Consell Comarcal ha determinat que 24 empreses de la comarca d’un total de 28 presenten pocs avenços tecnològics en el camp de l’indústria 4.0. Aquesta experiència pilot s’ha posat en marxa al llarg del 2019. Es tracta d’una prova en la qual s’ha fet un diagnòstic sobre com estan implementant aquestes empreses la innovació tecnològica i digital, tenint en compte que aquests factors són claus en l’actualitat perquè les empreses siguin més competitives i puguin fer front als nous reptes de futur. A partir d’aquest diagnòstic, s’està assessorant les empreses perquè prenguin les mesures més adients. Concretament, amb vuit d’elles, ja s’han cercat els recursos ajustats a les seves necessitats i inquietuds per a poder inciar-les.
  Arxivat a: General
 9. Efectes del temporal al Vallès Occidental
  05/02/2020
  El temporal Gloria ha deixat als municipis del Vallès Occidental danys valorats amb més de 6’2 milions d’euros. Així ho ha quantificat el Consell Comarcal en una primera valoració basada en les estimacions realitzades pels diferents ajuntaments per poder tramitar els ajuts corresponents. Des del Consell s’ha derivat aquesta informació a la Generalitat de Catalunya als efectes oportuns.
  Arxivat a: General
 10. Cartell del projecte “Dona i ocupació de qualitat a la indústria”
  05/02/2020
  El Consell Comarcal ha engegat el programa “Dona i ocupació de qualitat a la indústria”, una iniciativa d’ocupació per a dones de la comarca en situació d’atur que estiguin en procés de recerca de feina en el sector industrial. Amb aquest projecte es vol preparar les dones per l’accés a la indústria i fomentar la igualtat de gènere i la qualitat de l’ocupació en aquest sector. En aquesta quarta edició hi participaran 25 dones, ampliant així el nombre de participants de l’any passat que van ser 15.
  Arxivat a: General
Pàgina 1 de 82 Següent