Portada > Actualitat > Notícies

Notícies

Opcions

Notícies per data

Notícies per temàtica

 1. Agustí Bartra, flanquejat pels seus fills, Roger i Eli (Nova York, 1961). ACVOC-AHT: 13/19 Anna Murià i Romaní, col·lecció fotogràfica, id. 91313
  21/07/2017
  L'Arxiu Comarcal ha posat a disposició de tothom la correspondència de la família Bartra-Murià, amb més de 1.800 cartes que ens permetren conèixer la situació de la família a l'exili. Les cartes estan organitzades en els seus respectius fons i ara es poden consultar on line.
  Arxivat a: General
 2. Sessió del ple comarcal de juliol de 2017
  20/07/2017
  El Ple d'avui ha aprovat tres mocions. D'una banda la moció del PSC, ERC i PdCat de suport al Correllengua 2017 i d'altra banda dues mocions del grup comarcal d'Entesa: una a favor del projecte "Caravana. Abriendo fronteras" i una altra per demanar un augment de l'assignació per la lluita contra la violència de gènere als pressupostos generals de l'Estat 2017.
  Arxivat a: General
 3. 20/07/2017
  El ple del Consell Comarcal ha aprovat aquesta tarda l’inici del procés de contractació de la gestió del servei públic, mitjançant concessió, de gestió indirecta dels serveis bàsics d’ajuda a domicili (SAD) a diferents municipis de la comarca. Els plecs per la licitació del SAD comarcal han estat elaborats conjuntament amb els ajuntaments adherits amb l’objectiu d’assolir una atenció centrada en la persona i un servei de qualitat, sostenible econòmicament i amb la màxima professionalitat. En concret, les prestacions que són objecte de contractació referides al Servei Bàsic d’Ajuda a Domicili, consisteixen en actuacions de caràcter personal, actuacions de caràcter domèstic i actuacions derivades de la gestió del Banc de dispositius de suport.
  Arxivat a: General
 4. Participants del programa Treball i Formació
  19/07/2017
  Aquest matí el Consell Comarcal ha acollit el tancament del Programa de Formació i Treball, gestionat pel Consell Comarcal, que combina ocupació i formació amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur. En aquesta ocasió, 35 persones han participat a les accions formatives i han treballat majoritàriament durant sis mesos en els ajuntaments de la comarca, al Consorci per a la Gestió de Residus i al propi Consell Comarcal. Es tracta de persones majors de 45 anys i persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció que aquest juliol han conclòs la seva tasca, a excepció de 9 participants que seguiran treballant fins a finals d’any a l’ens comarcal. L’execució del programa compta amb un pressupost de 553.226 euros finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.
  Arxivat a: General
 5. Els municipis recullen aquests dies els lots higiènics
  18/07/2017
  Aquest matí s’han començat a repartir un total de 900 lots de productes d’higiene i neteja als 11 municipis de la comarca, que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials gestionada pel Consell Comarcal. Amb aquesta acció es continua en la línia de l’acord arribat l’any 2013 amb els alcaldes i alcaldesses de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials per promoure accions de suport i subsistència bàsica a la població fràgil.
  Arxivat a: General
 6. .
  17/07/2017
  El Servei de Primer Acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental organitza un nou curs per a persones immigrants o retornades a Catalunya, al municipi de Palau-solità i Plegamans, del 24 al 26 de juliol. El curs es durà a terme a l’Escola Municipal d’Adults de Palau i a Palau Avança, en horari de matí i té una durada de 15 hores.
  Arxivat a: General, Immigració
 7. Sessió d'Equinoteràpia social
  14/07/2017
  • El Consell Comarcal inicia una teràpia amb cavalls amb joves atesos pels Equips d’Atenció a la Infància i l’adolescència i participants dels programes d’ocupació per ajudar-los a resoldre situacions de bloqueig emocional • El pioner projecte d’Equinoteràpia social permet actuar en joves amb alta desmotivació, desorientació, baixa autoestima i manca d’interès • Aquesta iniciativa ha sorgit dels propis treballadors i treballadores del Consell, en el marc de la primera edició dels Pressupostos Participatius 2017
  Arxivat a: General
 8. .
  13/07/2017
  Al llarg de les properes setmanes el Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC) executarà un seguit de tasques adreçades a la migració del seu Centre de processament de dades (CPD) que afectaran puntualment la disponibilitat de serveis com l’e-NOTUM, e-TAULER, e-TRAM i Seu-e. La primera afectació serà el dia 15 de juliol.
  Arxivat a: General
 9. 4.933 nens i nenes de la comarca rebran una beca de menjador
  12/07/2017
  La sol•licituds d’ajuts de menjador escolar continua creixent al Vallès Occidental. Un cop validades les diferents peticions que han arribat al Consell Comarcal a través dels Serveis Socials dels ajuntaments. Respecte l’inici de curs passat, s’ha produït un important augment de sol•licituds, en concret 1.476 peticions més. S’arriba doncs fins a les 17.835 sol•licituds inicials de beques menjador per al curs 2017-2018. Una xifra que pot anar augmentant al llarg del curs escolar. A partir del 24 de juliol el Departament d’Educació comunicarà al Consell Comarcal l’assignació de beques pel curs 2017-2018.
  Arxivat a: General
 10. Piscina vella de la carretera de Martorell de Terrassa (1940) AMAT: id. 321500 (Col·lecció l'Abans. Ed. Efadós)
  11/07/2017
  L’Arxiu comarcal del Vallès Occidental romandrà tancat per vacances des del 31 de juliol al 15 d'agost. Això no obstant, totes aquelles persones que ho desitgin podran seguir consultant una gran quantitat de documentació des de qualsevol ordinador o dispositiu connectat a la xarxa d’Internet. D’aquesta manera es facilita l’accés a moltíssima documentació i es permet que les persones usuàries puguin seguir gaudint d’aquest servei.
  Arxivat a: General
Pàgina 1 de 30 Següent