TURISME

Elaboradors i productors de la comarca serveixen a domicili durant el confinament

El Consell Comarcal ha recollit en un llistat els productors i elaboradors de la comarca que serveixen a domicili durant aquests dies. Us animem a gaudir dels productes de proximitat. Feu la vostra comanda!

Ajuts per donar suport a microempreses i professionals del sector turístic

Atès que el nombre de peticions supera el pressupost assignat a aquesta línia d’ajuts no s’admeten noves sol·licituds. Consulteu la informació en aquest enllaç de l'Agència Catalana de Turisme. 

Més informació i tràmits sobre el pla d’Ajuts clican taquí

Ajut als productors agroalimentaris per pal·liar les pèrdues causades per la COVID-19
 Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya”
 
La Generalitat convoca els ajuts per subvencionar les donacions d'aliments frescos dels productors agraris al Banc dels Aliments. 
Requisits:
  • Haver presentat la DUN.
  • Ser productors, cooperatives o societats agràries de transformació (SAT) de fruita, verdura i hortalisses, llegums, arròs, carn de boví, equí, oví-cabrum, conill o aviram, ous, llet i productes làctics frescos, mel, oli d’oliva verge o verge extra, transformats de fruita i hortalisses o productes elaborats del porc.
  • Tenir la condició de microempresa o pime.
  • Haver tingut un decreixement de la facturació i una disminució en el canal de venda habitual de com a mínim el 30 % durant alguns dels mesos de març a juny d’enguany o del 50% en el cas d’entitats sense ànim de lucre, en relació amb el mateix període del 2019.
 
Termini: del 13 al 20 de juliol de 2020. Les sol·licituds seran ateses per ordre cronològic, fins a l’exhauriment del pressupost.
Al setembre s’obrirà un nou termini per a poder-s’hi presentar.

Estratègia Zero

Fruit de la col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la resta de comarques de la província, s’ha habilitat un espai online per tal de compartir aquells informes, conferències, formacions, i d’altres informacions d’interès pel sector. Us convidem a participar-hi així com fer-nos arribar les vostres inquietuds o suggeriments!

Recomanacions d'higiene per al sector de la restauració

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de la COVID-19, la recomanació per a la restauració és seguir les normes generals de seguretat alimentaria i les normes de prevenció de la malaltia que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.

Així mateix, cal tenir en compte les següents recomanacions especifiques:  Protocols del Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) Servicios de restauración.   https://www.mincotur.gob.es/es-es/COVID-19/GuiasSectorTurismo/Restaurantes.pdf

 

 

FORMACIÓ

AGENDA PROFESSIONAL SECTOR TURISTIC

Agenda actualitzada de conferències, formacions i esdeveniments  més rellevants del sector, per tal de seguir l’actualitat davant l’estat d’alarma sanitària i les noves tendències en l’àmbit turístic.

Formacions i conferències online per a professionals del sector turístic

Estratègies per a facilitar el servei a domicili o a la botiga online

El comerç urbà i els mercats municipals es veuen amb la necessitat d’utilitzar servei a domicili i/o botiga online. Quina és la millor eina per fer servei a domicili? Quina és la millor plataforma de botiga online? Què hem de tenir en compte? Quins recursos necessitem? Com la comuniquem?

Webbinar de DIBA "Estratègies per a facilitar el servei a domicili o a la botiga online" 

.
.
Protocols del Ministerio de Indústria, Comercio y Turismo
 
El Ministerio de Indústria, Comercio y Turismo ha publicat 12 protocols, coordinats pel ICTE (Instituto para la Calidad Turística Espanyola), després de la seva validació pel Ministerio de Sanidad. Els protocols recullen les primeres especificacions tècniques, elaborades en col·laboració amb les patronals y experts del sector, tècnics de l’administració pública, els sindicats UGT i CCOO i associacions de prevenció de riscos laborals, la implantació de les quals pretén reduir el risc de contagi generat per la COVID-19 en els establiments i recursos turístics.
 
 
Els protocols que es poden consultar són:
 
•      Allotjaments Rurals,
•      Guies de Turisme,
•      Camps de golf
•      Albergs,
•      Balnearis,
•      Agències de Viatge

Sessions informatives: Mesures de prevenció COVID-19 per a establiments turístics (Diputació de Barcelona)

La Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona ha programat un seguit de sessions informatives per ajudar les empreses i serveis turístics a identificar i analitzar els riscos en els seus establiments, així com a implementar les millors pràctiques en el servei, en les seves instal·lacions i amb el seu personal per fer front al virus.De cada àmbit s'han programat dues sessions amb la finalitat que els interessats puguin triar l'horari que més els escaigui (matí o tarda).

Noves subvencions per a autònoms i empreses turístiques afectades per la COVID-19

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Aquesta nova línia sorgeix amb l'objectiu d'atendre els col•lectius del sector turístic que no van poder ser atesos mitjançant l'anterior línia d'ajuts, i que continuen necessitant la implicació urgent del sector públic per fomentar la

seva recuperació.

La subvenció per a empreses i persones treballadores autònomes consistirà en una aportació única per persona beneficiària, que variarà des dels 1.000 fins als 10.000 euros en funció del tipus i de la dimensió de l'empresa.

Termini: El termini de sol•licitud és de les 9.00 h del 26 de juny fins al 27 de juliol de 2020 o fins exhaurir la partida.