Portada > Actualitat > COVID-19 > SERVEIS SOCIALS I INFÀNCIA

SERVEIS SOCIALS I INFÀNCIA

Ajut per fer econòmicament més accessibles les activitats del lleure educatiu a Catalunya

Dirigit a  famílies que tinguin uns ingressos bruts inferiors als 25.180,44 euros anuals i que inscriguin l'infant o els infants a càrrec d'entre 3 i 17 anys a una activitat d’educació en el lleure que tingui lloc a Catalunya, entre el 22 de juny i el 13 de setembre de 2020. Cada família té dret a sol·licitar un sol ajut per a una activitat d'educació en el lleure per cada fill o filla.

Podeu trobar Més informació AQUÍ

Poeu consultar les preguntes freqüents sobre l’ajut AQUÍ

 

Prestació d’urgència de la Generalitat de Catalunya per a subministraments bàsics per a persones afectades per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19

La prestació consistirà en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies a Catalunya per un import de dos-cents euros, en un pagament únic, amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. El termini per presentar les sol·licituds comença el dijous 30 d’abril i restarà obert fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària destinada a la prestació.

Accés a la informació del Departament de Treball i al formulari per sol·licitud.

Informació relacionada amb els tràmits de Renda garantida de ciutadania (COVID-19)

La Renda garantida de ciutadania és la prestació social econòmica periòdica a través de la qual s’asseguren els mínims d'una vida digna a les persones i unitats familiars que es troben en situació de pobresa, per tal de promoure la seva autonomia i participació en la societat.  En aquest enllaç podeu consultar la informació dels tràmits de Renda Garantida durant la Covid-19.

 

SAD – Servei Atenió Domiciliària

El servei d’ajuda a domicili proporciona tasques que es realitzen a la llar de persones o famílies que es troben, per motius físics o socials, en situació de mancança d’autonomia temporal o permanent, La prestació del Servei d’Ajuda a Domicili Comarcal es realitza als següents municipis: Castellbisbal, Matadepera, Sant Llorenç, Sant Quirze, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ullastrell, Viladecavalls, Santa Perpètua de Mogoda, Badia del Vallès i Sentmenat.

Enllaç al Servei d'Atenció Domiciliària

Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA)

Per a qualsevol situació urgent es pot contactar amb els Serveis Socials de cada municipi. Per qualsevol urgència també es pot contactar amb el telèfon de la Generalitat per temes d'Infància: 116111.

Telefon Infància Respon 

El telèfon d’Infància respon de la Generalitat és el 116111. És per notificar qualsevol situació en relació als infants de Catalunya. Està obert 24h els 365 dies de l’any.

Consells per a pares de nens i adolescents sobre com afrontar el dol per COVID-19. Elaborat per la Corporació Sanitària Parc Taulí

Des del Servei de Salut Mental Infants i Joves de la Corporació Sanitària Parc Taulí, l'equip de psicologia hem elaborat unes fitxes amb consells per als pares per poder donar resposta a les situacions de dol, en funció de les diferents edats dels seus fills.

Podeu consultar les diferents fitxes en aquest enllaç.

Gent gran: consells per a un confinament saludable

Consells del Departament de Salut de com cuidar-nos durant el confinament, especialment adreçats a la gent gran. (Enllaç)

Ajuts per pal·liar la crisis

Web amb els enllaços a la informació disponible a tots els ajuts habilitats per fer front a la crisi del coronavirus de la Generalitat: de consum, per a treballadors, per a l’economia personal i familiar, d’habitatge i per a empreses i autònoms