Portada > Actualitat > COVID-19 > INFORMACIÓ GENERAL

INFORMACIÓ GENERAL

Mesures per frenar l'expasió de la COVID-19 vigents a partir del 17 de setembre

Des del 17 de setembre són vigents les mesures que es recullen a la RESOLUCIÓ SLT/2817/2021, de 16 de setembre, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

L’actual situació epidemiològica, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació, permeten prorrogar, amb petites modificacions en l'àmbit de la cultura, les restriccions vigents de l'última setmana. Per això, a partir del 17 de setembre es prorroguen les mesures, amb petites novetats, per prevenir els contagis de COVID-19. Les restriccions seran revisables en funció de la situació epidemiològica i assistencial.

Aquesta pròrroga de les mesures inclou l’acceptació del pla presentat pel Departament de Cultura que permetrà accelerar la recuperació de l’activitat castellera.

Podeu consultar el detall de les mesures aquí.

Quan cal utilitzar la mascareta?

 • Ús de la mascareta obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys en els casos següents:
  • En qualsevol espai a l'aire lliure quan no es pugui mantenir una distància mínima d'1,5 metres amb persones no convivents.
  • En qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic
  • En els mitjans de transport aeri, marítim, amb autobús, o per ferrocarril, incloent les andanes i estacions de viatgers, o en telefèric, així com en els transports públics i privats complementaris de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, si els ocupants dels vehicles de turisme no conviuen en el mateix domicili. En el cas dels passatgers de vaixells i embarcacions, no serà necessari l'ús de mascaretes quan es trobin dins de la seva cabina, ni en espais exteriors de la nau quan es pugui mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres.
  • En els esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure, quan els assistents estiguin drets o si estan asseguts quan no es pugui mantenir 1,5 metres de distància entre persones, excepte grups de convivents.
  • L'ús de la mascareta és obligatori mentre no s'està menjant o bevent als locals de restauració.
 • Es recomana utilitzar-la en espais privats, tant oberts com tancats, quan existeixin reunions o una possible confluència de persones no convivents, i en espais a l'aire lliure, especialment en aquells on per l'afluència de persones és difícil controlar que es manté en tot moment la distància física interpersonal.

.
.

Mapa interactiu de mesures de contenció de la Covid-19 vigents en cada comunitat autònoma

En aquest enllaç del Ministerio de Sanidad es pot consultar el mapa interactiu que recull les mesures de contenció de la Covid-19 vigents en cada comunitat autònoma.

https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/estrategia/medidasPrevCCAA.htm