Portada > Actualitat > COVID-19 > INFORMACIÓ GENERAL

INFORMACIÓ GENERAL

Els nous criteris d’aplicació de les mesures restrictives per la COVID-19 a Catalunya afecten al municipi vallesà de Montcada i Reixac

El Decret llei 27/2020, de 13 de juliol, de modificació de la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública, i d'adopció de mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19, estableix les mesures de limitació a l'activitat, el desplaçament de les
persones i la prestació de serveis en determinats àmbits territorials, en els casos d’aquests brots. D’acord amb aquest Decret llei 27/2020 s’han emès diferents resolucions per aplicar aquests mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a diferents àmbits territorials concrets. Aquestes resolucions inclouen prohibicions, limitacions i recomanacions en les activitats i la mobilitat. En aquest enlla podeu consultar  els criteris interpretatius d’aquestes mesures donantresposta a les preguntes relacionades amb la seva aplicació, tenint en compte el que estableix la normativa.

També podeu consultar aquest enllaç de la Generalitat de Catalunya amb tota la informació.

Ús obligatori de mascareta

A partir d'avui, 9 de Juliol, és obligatori dur mascareta encara que es mantingui la distància de seguretat.Les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat. La mesura es pren per evitar el contagi i la propagació de la COVID-19.

 

 

.
.

SERVEI D'INFORMACIÓ I ACOMPANYAMENT EMOCIONAL A LA CIUTADANIA DEL VALLÈS OCCIDENTAL

La ciutadania del Vallès Occidental pot adreçar-se al nou servei comarcal d’informació i acompanyament emocional per resoldre dubtes, plantejar qüestions i aconseguir un acompanyament emocional en aquest moment de crisi sanitària. El servei també fa seguiment de les persones més vulnerables de la comarca, de la mà dels ajuntaments vallesans. La ciutadania hi pot accedir mitjançant el telèfon gratuït 900 29 35 34.

Durant els mesos de juliol i agost l'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 9 a 15 hores.

El Vallès Occidental ja és a l'etapa de represa

Des del 18 de juny tot Catalunya ha superat la fase 3 amb lliure mobilitat interna a tot el territori de Catalunya. Entra en vigor la fase de represa, que comporta la lliure mobilitat per tot el territori de Catalunya com també poder realitzar totes les activitats sense que cap estigui prohibida, amb les condicions de distància, ús de mascareta i altres.

Consulta en aquest enllaç tota la informació sobre aquesta etapa.