Portada > Actualitat > COVID-19 > INFORMACIÓ GENERAL

INFORMACIÓ GENERAL

El Vallès Occidental segueix a la Fase 1 però s'introduexien canvis i es permet la mobilitat entre les regions sanitàries metropolitanes i Barcelona.

Els municipis del Vallès Occidental es troben des del del 25  de maig a la Fase1 del confinament. L'1 de juny entren en vigor canvis en aquesta Fase, que podeu consultar a la imatge.

A més, a partir de l'1 de juny es permet la mobilitat entre les regions sanitaries Metropolitana Nord (que inclou el Vallès Occidental), Metropolitana Sud i Barcelona.

Podeu consultar a l'enllaç les preguntes freqüents de la Fase 1 actualitzat a 31 de maig de 2020.

Mesures per als municipis que tinguin fins a 10.000 habitants i una densitat de població menor de 100 habitants per quilòmetre quadrats. A la comarca inclou els municipis de: Gallifa, Rellinars i Sant Llorenç Savall

 
A partir del 22 de maig, s’han flexibilitzat les restriccions d’activitats als municipis i entitats municipals descentralitzades que tinguin fins a 10.000 habitants i una densitat de població menor de 100 habitants per quilòmetre quadrat.

Si el casc urbà del municipi confina amb un altre, els dos hauran de complir les condicions i entre els dos no poden superar els 10.000 habitants.

Aquesta flexibilització de les mesures afecta als residents empadronats al municipi i a les persones que portin 14 dies al municipi encara que no estiguin empadronades.

Això vol dir que, independentment de la fase en què es trobi el teu municipi, si compleix els requisits d’habitants i densitat de població, tindràs més llibertat. T’expliquem exactament quines activitat estan permeses.

.
.

Ús de mascareta obligatori a partir del 21 de maig

A partir d'avui és obligatori l'ús de la mascareta per a persones de 6 anys o més sempre que no es pugui mantenir una distància de 2m.

No és obligatòria en activitats en què sigui incompatible usar-la, com és el cas de l'esport. 

 

 
.
.

Horaris per les sortides al carrer

Tingueu en compte els horaris i les limitacions de les sortides al carrer durant la Fase 0 del desconfinament.

Preguntes i respostes sobre l'obertura de determinats establiments a partir del 4 de maig

Es recullen les principals preguntes relatives a les condicions de seguretat i altres generals per a aquesta reobertura. Fins a la pregunta 19, corresponen a tots els establiments. La pregunta 20 correspon a botigues de roba. A partir de la pregunta 21, corresponen específicament al sector de restauració i hostaleria.

Preguntes i respostes sobre l’autorització per fer activitat física no professional a l’aire lliure en el confinament per la COVID19, per a persones de 14 anys o més

Consulta al document adjunt les preguntes més freqüents sobre l’autorització per fer activitat física no professional a l’aire lliure en el confinament per la COVID19, per a persones de 14 anys o més

.
.

Preguntes i respostes sobre les sortides al carrer amb els nens i nenes a partir del 26 d'abril

Què puc fer quan surti al carrer?

Consulta AQUÍ les preguntes i respostes més freqüents sobre les sortides al carrer amb els nens i nenes.

 

.
.

SERVEI D'INFORMACIÓ I ACOMPANYAMENT EMOCIONAL A LA CIUTADANIA DEL VALLÈS OCCIDENTAL

La ciutadania del Vallès Occidental pot adreçar-se al nou servei comarcal d’informació i acompanyament emocional per resoldre dubtes, plantejar qüestions i aconseguir un acompanyament emocional en aquest moment de crisi sanitària. El servei també fa seguiment de les persones més vulnerables de la comarca, de la mà dels ajuntaments vallesans. La ciutadania hi pot accedir mitjançant el telèfon gratuït 900 29 35 34.

Queda't a casa. El Vallès t'espera!

Vallesans i vallesanes de diferents àmbits demanen a la ciutadania que es quedi a casa, en un vídeo del Consell Comarcal.

.
.

INFORMACIÓ SOBRE TRIBUTS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DURANT L'ESTAT D'ALARMA

Tancament de les oficines de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, que per delegació del Consell Comarcal fan la recaptació de taxes i preus públics del Consell Comarcal

D’acord amb l’estat d’alarma decretat pel govern de l’estat, i en aplicació de les mesures excepcionals que ha adoptat la Diputació de Barcelona, davant la situació generada per l'evolució del Covid-19, i amb la finalitat de reduir al màxim la propagació de la malaltia, les instal·lacions de l’organisme de gestió tributària (oficines centrals i territorials i punts d'informació), romandran tancades mentre duri aquesta situació excepcional.

L’atenció al contribuent, es mantindrà a través dels següents canals:

  • Telemàtica (www.orgt.diba.cat). També podreu presentar escrits a través del registre telemàtic.
  • Correu electrònic, a l’adreça: (Necessites javascript per veure aquest correu-e), a través de la qual es rebran i contestaran consultes.
  • Per telèfon, trucant al número 932 029 802

Per conèixer les dates de finalització de pagament voluntari dels tributs, consulteu el web: www.orgt.diba.cat

Informació de la Diputació de Barcelona sobre rebuts de cobrament periòdic i de liquidacions d’ingrés directe

Si disposeu d’un document amb el termini de pagament vençut:

a)Si es tracta d’un rebut de cobrament periòdic, atès que el seu termini de pagament ha estat ampliat, podeu efectuar el pagament amb el mateix rebut:

  • Pagament en els caixers automàtics habilitats a l’efecte
  • a l'adreça http://orgt.cat/pagartributs
  • o bé per telèfon, trucant al número 932 029 802.

b) Si es tracta d’una liquidació d’ingrés directe, atès que el seu termini de pagament s’ha vist ampliat, podeu:

  • descarregar-vos un nou document de pagament a orgt.cat/pagartributs, des d’on també podreu efectuar el pagament
  • o bé efectuar el pagament per telèfon, trucant al número 932 029 802.

c) Si es tracta de la notificació de la provisió de constrenyiment, atès que el seu termini de pagament s’ha vist ampliat, podeu:

  • descarregar-vos un nou document de pagament a orgt.cat/pagartributs, des d’on també podreu efectuar el pagament
  • o bé efectuar el pagament per telèfon, trucant al número 932 029 802.