Portada > Actualitat > COVID-19 > INFORMACIÓ GENERAL

INFORMACIÓ GENERAL

Nou paquet de mesures per frenar l'expansió de la Covid-19

La Generalitat de Catalunya ha aprovat un paquet de mesures per frenar l'expansió de la Covid-19 aplicables a tot Catalunya en el moment que es publiquin.

  • El Prociat aprova suspendre les activitats de restauració i limitar al 30% l’aforament als establiments i locals comercials, així com ajornar les competicions esportives no professionals
  • Les mesures entraran en vigor a les 12.00 h de la nit del dijous al divendres i tindran una vigència de 15 dies

Recomanacions davant la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants

Protecció Civil de la Generalitat, davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, ha presentat  les principals recomanacions per tal de celebrar aquesta festa amb seguretat i complint totes les mesures i restriccions per la COVID-19.

Les recomanacions afecten, d’una banda la celebració de la Castanyada i Halloween sobretot la tarda-nit del 31 d’octubre, i de l’altra la visita als cementiris el dia 1 de novembre per retre el tradicional culte als difunts.

Les podeu llegir en aquest enllaç.

Ús obligatori de mascareta

Des del 9 de Juliol és obligatori dur mascareta encara que es mantingui la distància de seguretat.Les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat. La mesura es pren per evitar el contagi i la propagació de la COVID-19.

 

 

.
.

SERVEI D'INFORMACIÓ I ACOMPANYAMENT EMOCIONAL A LA CIUTADANIA DEL VALLÈS OCCIDENTAL

La ciutadania del Vallès Occidental pot adreçar-se al nou servei comarcal d’informació i acompanyament emocional per resoldre dubtes, plantejar qüestions i aconseguir un acompanyament emocional en aquest moment de crisi sanitària. El servei també fa seguiment de les persones més vulnerables de la comarca, de la mà dels ajuntaments vallesans. La ciutadania hi pot accedir mitjançant el telèfon gratuït 900 29 35 34.

Durant els mesos de juliol i agost l'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 9 a 15 hores.

El Vallès Occidental ja és a l'etapa de represa

Des del 18 de juny tot Catalunya ha superat la fase 3 amb lliure mobilitat interna a tot el territori de Catalunya. Entra en vigor la fase de represa, que comporta la lliure mobilitat per tot el territori de Catalunya com també poder realitzar totes les activitats sense que cap estigui prohibida, amb les condicions de distància, ús de mascareta i altres.

Consulta en aquest enllaç tota la informació sobre aquesta etapa.