Portada > Actualitat > COVID-19 > EMPRESES I PERSONES AUTÒNOMES

EMPRESES I PERSONES AUTÒNOMES

Informació Departament d'Empresa i Coneixement

Servei d’informació i assessorament per a les empreses, autònoms i professionals sobre les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l'Estat per fer front a la situació excepcional d'estat d'alarma provocada pel coronavirus SARS-COV-2.

Mesures de suport COVID-19 per a persones autònomes (SOC Empresa)

Document que recull totes les mesures de suport als autònoms les que es poden acollir per fer front a la Covid-19

Canal Empresa

Informació sobre ERTO’s, ajuts i prestacions per a empreses i persones autònomes, ajornament de tributs, teletreball i eines digitals, crèdits i préstecs... Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

#Coronavirus - ACCIÓ Virtual Desk

 Canal telemàtic amb nous serveis activats per a les empreses durant el període d’emergència sanitària, entre els que es troben el Marketplace Covid-19, recursos, informes i enllaços rellevants

Preguntes més freqüents programa 30 PLUS del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Generalitat de Catalunya.

En relació al programa 30 PLUS del SOC, es dona resposta a les preguntes més freqüents en relació a la situació d’estat d’alarma provocada per la crisi del coronavirus:

Mesures de suport de manteniment de l'ocupació:

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha eleborat un document per informar a les empreses de com poden mantenir l'ocupació, el podeu trobar en aquest enllaç.

Ajut als productors agroalimentaris per pal·liar les pèrdues causades per la COVID-19

Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya

Aquesta mesura consisteix en un ajut econòmic per als productors agrícoles o ramaders que donin al Banc d'Aliments productes que no hagin pogut vendre degut a la crisi provocada per la COVID-19.

Termini:

Els productors han de lliurar els productes a la Fundació Banc dels Aliments des del 20 de maig fins al 20 de juliol a les 4  

 INICIATIVES D'ENTITATS I AJUNTAMENTS DE LA COMARCA

Servei d’assessorament personalitzat pel COVID-19 de la Cambra de Comerç de Sabadell

La Cambra de Comerç de Sabadell posa a disposició de les empreses Preferents del Club Cambra Sabadell un servei d'assessorament personalitzat sobre les mesures anunciades per les diferents administracions per fer front a la crisi de la COVID-19.

Informació i mesures de la Cambra de Comerç de Terrassa davant la Covid-19

La Cambra de Comerç de Terrassa ofereix informació actualitzada de mesures i ajuts (econòmiques, laborals, mercantils, logística, fiscals...) davant la situació de la COVID-19, dins la campanya #QueCapEmpresaTanqui.

Assessorament a empreses i autònoms en relació als ERTO de l’Ajuntament de Cerdanyola.

Nou serveis d’assessorament a l’autònom i empreses que han posar en marxa Expedients de Regulació Temporal de llocs de treball a Cerdanyola. (Enllaç)

Informacions COVID-19 CECOT

Informacions generals i recomanacions, així com per àmbits: laboral, fiscal i impostos, teletreball, finançament, autònoms, indústria, internacional, transport i logística, construcció, comerç i serveis. Així com propostes i posicionament institucional.

Informació a empreses, comerç i autònoms. Ajuntament de Terrassa:

L'Ajuntament de Terrassa a obert diferents canals d’atenció no presencial per empreses, comerços, autònoms i persones treballadores. Per oferir assessorament per la tramitació d’ajuts, assessorament laboral i informació de les mesures decretades pel consistori, així com per altres entitats.

 

 

Guia resum de mesures econòmiques - Ajuntament de Sabadell 

Resum de les mesures, econòmiques, tributàries, finançament i ajuts, impulsades per l’Ajuntament de Sabadell i pels governs de Catalunya i de l’Estat per a persones amb contracte laboral i per a empreses i persones autònomes. Elaborada per l’Ajuntament de Sabadell i els agents socials i econòmics de la ciutat i que s’actualitza periòdicament

Recull de mesures econòmiques i socials Ajuntament de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat posa a disposició de tots els agents econòmics de la ciutat el present recull amb informació recopilada sobre mesures econòmiques i socials aprovades de caràcter urgent i extraordinari per fer front a la Covid-19. Actualització 10 de maig.

Podeu consultar el document en aquest enllaç.

Informació, recursos i protocol de prevenció de PIMEC davant el Coronavirus SARS-CoV-2

Espai web creat per PIMEC per donar suport a qualsevol PIME i persona autònoma, on es pot trobar una bústia de denúncies vinculades al Covid-19, entrevistes amb experts en diferents matèries, servei de suport emocional gratuït, aula virtual de formació, estudis d’impacte de la Covid-19, informació d’actualitat i per temàtiques.

Market Place Terrassa Covid-19

Amb l’objectiu de donar resposta a l’actual situació d’emergència provocada pel Covid-19, l’Ajuntament de Terrassa ha creat el Marketplace Terrassa Covid-19. A través d’un formulari es recullen les necessitats i solucions de serveis tecnològics, EPIs, coneixements o materials per a fer front a la pandèmia del Coronavirus

Blog Can Gavarra Covid-19

Can Gavarra Centre d’Empreses de l’Ajuntament de Polinyà ha creat aquest espai que ofereix informació actualitzada d’ajuts i recursos públics, formació online i informació en general per a les empreses.

 

 

Market Place empresarial COVID-19 (AMERC)

 L’AMERC (Associació de Municipis de la Riera de Caldes) ha posat en marxa recentment un market place, en el qual ja hi ha més de 30 empreses que hi han penjat les seves ofertes.

Servei per a la Reactivació de l’empresa

El Servei creat per CECOT per a la reactivació dels negocis, que ofereix totes les eines i recursos necessaris per a continuar amb l’activitat productiva. Ofereix un equip d’assessors especialitzats que ajudaran a les empreses a analitzar en quin punt es troba el seu negoci, detectant aquells aspectes a canviar o millorar.

Plataforma Solidària COVID-19 COMMUNITY

Plataforma solidària de La Cambra de Comerç de Sabadell, que conjuntament amb la resta de Cambres de Catalunya, i el recolzament tècnic d’Artic i Sixtemia, té l'objectiu d'ajudar en la coordinació de tot tipus de material solidari, en les necessitats i oferiments de material, elements de protecció i altres recursos entre empreses, productors, voluntaris i particulars del territori i més concretament de la comarca. 

Activem Catalunya

Nou espai web creat per GENCAT on trobar tota la informació sobre  els ajuts que estan en termini i les mesures que impulsa la Comissió per a l’elaboració del pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO) per activar el país i ajudar la ciutadania i les empreses a sortir de la crisi provocada per la COVID-19.