Portada > Actualitat > COVID-19 > EMPRESES I PERSONES AUTÒNOMES

EMPRESES I PERSONES AUTÒNOMES

Línia de préstecs participatius per donar suport financer a les empreses industrials catalanes per respondre a la situació actual del sector front a la COVID-19 (AVANÇSA)

Va dirigida a aquelles empreses en les quals l'impacte del l'aturada de l'activitat ha impactat greument en els seus estats comptables i, donada la seva estructura financera, tenen difícil accés al finançament tradicional. Empreses industrials, que tanmateix, disposen d'un potencial tecnològic i comercial i que amb una adequada estructura financera poden garantir la seva  viabilitat a mig i llarg termini.

 La Línia de reactivació industrial post-COVID-19 té les característiques següents:

 Import màxim del préstec unitari: 3.000.000 euros.

  • Amortització única del principal al venciment.
  • Termini mínim de 3 anys i màxim de 8 anys.
  • Tipus d'interès fix: Euribor a un any més un diferencial màxim del 10%.
  • Tipus d'interès variable: addicional fins a un màxim d'un 10% de l'EBITDA de la Societat.
  • Amb garanties personals i/o immobiliàries.
  • Préstec (principal més interessos) convertible en capital (accions o participacions) de la societat beneficiària del préstec participatiu.

Mesures de suport COVID-19 per a persones autònomes (SOC Empresa)

Document que recull totes les mesures de suport als autònoms les que es poden acollir per fer front a la Covid-19

PIMEC Covid free. Tests ràpids d'antígens

PIMEC, amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa la iniciativa “PIMEC Covid free”, un projecte que consisteix en portar a centres de treball, polígons i zones de concentració laboral de Catalunya els tests ràpids d’antígens per re-activar l'activitat econòmica.

Podeu trobar més informació aquí.

#Coronavirus - ACCIÓ Virtual Desk

 Canal telemàtic amb nous serveis activats per a les empreses durant el període d’emergència sanitària, entre els que es troben el Marketplace Covid-19, recursos, informes i enllaços rellevants

Mesures de suport de manteniment de l'ocupació:

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha eleborat un document per informar a les empreses de com poden mantenir l'ocupació, el podeu trobar en aquest enllaç.

 INICIATIVES D'ENTITATS I AJUNTAMENTS DE LA COMARCA

Aixeca el teu negoci (Cambres de Catalunya)

Les cambres catalanes, davant la greu crisi econòmica provocada per la Covid-19, posem en marxa Aixeca el teu negoci; un projecte amb productes i serveis 360º, gratuïts o subvencionats, per ajudar les empreses i autònoms a aixecar, activar i accelerar el seu negoci.

Servei d’assessorament personalitzat pel COVID-19 de la Cambra de Comerç de Sabadell

La Cambra de Comerç de Sabadell posa a disposició de les empreses Preferents del Club Cambra Sabadell un servei d'assessorament personalitzat sobre les mesures anunciades per les diferents administracions per fer front a la crisi de la COVID-19.

Informació i mesures de la Cambra de Comerç de Terrassa davant la Covid-19

La Cambra de Comerç de Terrassa ofereix informació actualitzada de mesures i ajuts (econòmiques, laborals, mercantils, logística, fiscals...) davant la situació de la COVID-19, dins la campanya #QueCapEmpresaTanqui.

Objectiu salvar la teva empresa. Pla de viabilitat empresarial

Des de PIMEC, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es posa en marxa el Pla de Viabilitat Empresarial per analitzar el teu negoci i preparar-lo perquè segueixi essent viable en el futur. Un programa 100% subvencionat, que compta amb els/les millors professionals d'assessorament especialitzat en pimes, i és concebut per empresaris/àries per ajudar altres empresaris/àries.

MES INFORMACIÓ

Assessorament a empreses i autònoms en relació als ERTO de l’Ajuntament de Cerdanyola.

Nou serveis d’assessorament a l’autònom i empreses que han posar en marxa Expedients de Regulació Temporal de llocs de treball a Cerdanyola. (Enllaç)

Informacions COVID-19 CECOT

Informacions generals i recomanacions, així com per àmbits: laboral, fiscal i impostos, teletreball, finançament, autònoms, indústria, internacional, transport i logística, construcció, comerç i serveis. Així com propostes i posicionament institucional.

Informació a empreses, comerç i autònoms. Ajuntament de Terrassa:

L'Ajuntament de Terrassa a obert diferents canals d’atenció no presencial per empreses, comerços, autònoms i persones treballadores. Per oferir assessorament per la tramitació d’ajuts, assessorament laboral i informació de les mesures decretades pel consistori, així com per altres entitats.

 

 

Guia resum de mesures econòmiques - Ajuntament de Sabadell 

Resum de les mesures, econòmiques, tributàries, finançament i ajuts, impulsades per l’Ajuntament de Sabadell i pels governs de Catalunya i de l’Estat per a persones amb contracte laboral i per a empreses i persones autònomes. Elaborada per l’Ajuntament de Sabadell i els agents socials i econòmics de la ciutat i que s’actualitza periòdicament.

Podeu consultar-la en aquest enllaç.

Informació, recursos i protocol de prevenció de PIMEC davant el Coronavirus SARS-CoV-2

Espai web creat per PIMEC per donar suport a qualsevol PIME i persona autònoma, on es pot trobar una bústia de denúncies vinculades al Covid-19, entrevistes amb experts en diferents matèries, servei de suport emocional gratuït, aula virtual de formació, estudis d’impacte de la Covid-19, informació d’actualitat i per temàtiques.

Market Place Terrassa Covid-19

Amb l’objectiu de donar resposta a l’actual situació d’emergència provocada pel Covid-19, l’Ajuntament de Terrassa ha creat el Marketplace Terrassa Covid-19. A través d’un formulari es recullen les necessitats i solucions de serveis tecnològics, EPIs, coneixements o materials per a fer front a la pandèmia del Coronavirus

Servei per a la Reactivació de l’empresa

El Servei creat per CECOT per a la reactivació dels negocis, que ofereix totes les eines i recursos necessaris per a continuar amb l’activitat productiva. Ofereix un equip d’assessors especialitzats que ajudaran a les empreses a analitzar en quin punt es troba el seu negoci, detectant aquells aspectes a canviar o millorar.

Plataforma Solidària COVID-19 COMMUNITY

Plataforma solidària de La Cambra de Comerç de Sabadell, que conjuntament amb la resta de Cambres de Catalunya, i el recolzament tècnic d’Artic i Sixtemia, té l'objectiu d'ajudar en la coordinació de tot tipus de material solidari, en les necessitats i oferiments de material, elements de protecció i altres recursos entre empreses, productors, voluntaris i particulars del territori i més concretament de la comarca. 

Activem Catalunya

Nou espai web creat per GENCAT on trobar tota la informació sobre  els ajuts que estan en termini i les mesures que impulsa la Comissió per a l’elaboració del pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO) per activar el país i ajudar la ciutadania i les empreses a sortir de la crisi provocada per la COVID-19.

 

PIMEC ofereix suport psicològic a Autònoms

La Fundació PIMEC ofereix suport psicològic i emocional a persones autònomes i empresàries davant del Covid-19. Ha creat un número de telèfon específic per atendre gratuïtament professionals autònoms que estan patint aquestes setmanes: 93 496 45 09.