Portada > Actualitat > COVID-19 > ECONOMIA SOCIAL I SOLIDARIA

ECONOMIA SOCIAL I SOLIDARIA

.
.
Resum d'informació sobre les mesures especials en relació a la crisi del Covid-19

Document elaborat per la Xarxa d'Ateneus de Catalunya i especialment adreçada a entitats d'ESS (cooperatives, fundacions i associacions):

“Pla de mesures urgents per a la reactivació econòmica del conjunt de cooperativisme”

La Confederació de Cooperatives de Catalunya ha elaborat un Pla de mesures urgents per a la reactivació econòmica del conjunt del cooperativisme. Un pla centrat en 7 eixos transversals clau concretats amb 39 mesures que s'articulen entorn de dos grans objectius:
Atendre les necessitats més immediates a què han de fer front les empreses cooperatives. El Pla també vol situar el cooperativisme en l’estratègia de reconstrucció econòmica del país, d’acord amb la seva capacitat per resistir la crisi, generar ocupació de qualitat i contribuir amb solucions empresarials als desafiaments industrials, socials i econòmics que plantegen la crisi provocada per la COVID-19.

Coronavirus: Mesures especials

La Federació de Cooperatives de Treball a habilitat un apartat al seu web on penjarà aquella informació que pugui ser d’interès per a les cooperatives de treball. (Enllaç)

Document: “Por unas políticas públicas para una nueva normalidad Solidaria, Feminista y Ecológica”; un documento con 14 ejes de actuación y 85 medidas

Degut a la situació d’emergència sanitària, REAS ha realitzat un document de reactivació econòmica i social de 14 eixos i 85 mesures sobre temes com el cooperativisme, la transició energètica i la innovació social entre altres.

Ajudes i subvencions per a les entitats de l’ESS

Un espai dedicat a recopilar totes les ajudes i subvencions que existeixen per a les entitats de l’ESS en el marc de la crisi sanitària pel COVID-19 i l’estat d’alarma. (Enllaç)

Guía de iniciativas de Economía Solidaria frente al Covid-19

Una guia que recull un conjunt d’iniciatives que s’estan duent a terme per fer front a les conseqüències del Covid-19 en diferents territoris de l’Estat i que tracten diverses temàtiques. (Enllaç)

Barcelona Activa al teu costat, ara més que mai

Una sèrie d’ajuts i recursos en línia tant per autònoms, com empreses, cooperatives, entitats i persones treballadores. També disposa d’un call center per consultes. (Enllaç)

Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental

Web on hi ha recursos i informació sobre diferents temes relacionats amb l’economia social i solidaria de la comarca així com també de qualsevol noticia i/o informació relacionada amb l’ESS a nivell català.

Solivid

Projecte col·lectiu per a la construcció d’un mapa col·laboratiu i d0un banc de recursos on-line sobre les iniciatives solidàries davant a la crisi de la COVID-19

L’impacte de la COVID-19 sobre l’Economia Social i Solidària      

 

Informe elaborat per la Xarxa d’Economia Social i Solidària de Catalunya