Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Cultura emprenedora a l’escola

L’actitud emprenedora és una competència que ajuda a les persones a tirar endavant projectes, tant de vida com professionals. Una competència complexa que cal entrenar i que es treballa de forma molt intensa en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona des de l’any 2011.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va accedir al Programa el curs 2016-2017 per facilitar la participació de municipis petits que, segons les condicions del programa, no podrien participar de forma directa. Així es permet la participació d’escoles que compten amb un marc de suport del Consell Comarcal i dels propis Ajuntaments, en el marc del Programa anual.

Els nens i les nenes de 5è o 6è de primària que participen afronten al llarg del curs  la creació d’una cooperativa escolar el que els permet, d’una banda, conèixer un seguit d’elements relacionats amb l’emprenedoria, el món empresarial i l’activitat econòmica i, d’altra banda, entrenar competències transversals com la comunicació, el treball en equip, la presa de decisions… que els ajudarà en el seu desenvolupament educatiu i personal. El programa també posa èmfasi en la incorporació dels principis cooperatius i de conceptes com la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial i la igualtat d’oportunitats, aspectes que es treballen de forma transversal i que estan especialment associats a la condició que un percentatge dels beneficis obtinguts s’ha d’aportat a un projecte social fent una donació a l’entitat sense ànim de lucre que la cooperativa triï.

El curs 2021-22 han participat per 5è any les escoles: Rosella de Viladecavalls i Font de l’Orpina de Vacarisses: 79 nens i nenes durant el curs 2021-22 han treballat en la creació de 3 cooperatives, que s’afegeixen als 403 alumnes que ja han participat i a les 19 cooperatives creades anteriorment. Com activitat finalista  del treball fet van vendre els productes dissenyats i elaborats, a Vacarisses en el marc de la Festa Major petita i a Viladecavalls durant una activitat festiva organitzada el dia 1 de juny a la tarda. El tancament del projecte s’ha fet amb el lliurament de diplomes a l’alumnat, el professorat i l’escola. Més informació en aquest link

Què s’ofereix?

Facilitar la participació d’escoles de municipis petits que, segons les condicions del programa, no podrien participar de forma directa. A partir de l’interès de l’escola o de l’Ajuntament, aquest es pot posar en contacte amb el Consell Comarcal per establir un marc col·laboració (incorporant les àrees de Desenvolupament Local i d’Educació) que permeti donar suport en el desenvolupament del Programa a l’escola al llarg del curs.

Seguint les directrius del Programa la Diputació de Barcelona, anualment es renova la participació de les escoles interessades i s’obre la possibilitat de noves participacions, ja sigui d’escoles dels municipis que ja participen o de nous municipis.

Podeu fer consultes al Consell Comarcal al correu zamoravt@ccvoc.cat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
15-04-2024

Representants del Consell Comarcal i de l’AMB estudien línies de col·laboració entre ambdues entitats

15-04-2024

L’Observatori comarcal publica l’Infoatur del mes de març que va finalitzar amb una taxa d’atur del 9’62%

12-04-2024

Una delegació d’empreses visita la Fira Advanced Factories 2024 de la mà del Consell Comarcal del Vallès Occidental

11-04-2024

En marxa “Els dilluns formatius” una proposta per a la millora continua de les empreses del sector turístic, comerç i restauració