Portada > Actualitat > COVID-19 > JOVENTUT

JOVENTUT

Nou document "Criteris per desenvolupar activitats d’Educació en el Lleure 2021

Nou document de criteris de prevenció i seguretat que s’han d’aplicar a les activitats d’educació en el lleure durant l’any 2021.

El podeu consultar aquí.

 

Nova línia addicional d’ajuts extraordinaris en l'àmbit de l'educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la Covid-19
 
Partida de 6 milions d’euros, que es distribuirà en tres modalitats d’ajut diferents en funció dels beneficiaris:
- Ajuts dirigits a entitats inscrites al Cens d'Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut (DGJ) que fan activitats de lleure educatiu entre setmana adreçades a infants i joves d'entre 3 i 18 anys: 1.500 euros per entitat
- Ajuts dirigits a persones treballadores autònomes, empreses i altres entitats que realitzen activitats extraescolars: 1.500 euros per sol·licitant.
- Ajuts dirigits a entitats, empreses i persones treballadores autònomes titulars o gestores d’instal·lacions inscrites al Registre d'Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut (DGJ): 2.500 euros per instal·lació.
 
Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Criteris de represa del lleure educatiu durant el curs 2020-2021
 
Des d’un punt de vista operatiu, en relació amb la Resolució SLT/2983/2020 i el Pla d’Obertura que ha fixat el PROCICAT, s’indiquen seguidament les qüestions que cal tenir presents quan es fan activitats d’educació en el lleure.
 
Podeu consultar la informació en aquest enllaç.
 
 
 

ORIENTACIÓ LABORAL

Tips d'orientació laboral per joves - Part 1: Posa a punt el teu Currículum.

Un material infogràfic elaborat pel CCVOC que té per objectiu apropar l'orientació laboral als i les joves de la comarca durant aquest període de confinament.

Consulta aquí el material i POSA A PUNT EL TEU CURRÍCULUM

 

Tips d'orientació laboral per joves - Part 2 - Coneixes els canals de recerca de feina? 

Un material infogràfic elaborat pel CCVOC que té per objectiu apropar l'orientació laboral als i les joves de la comarca durant aquest període de confinament.

Consulta aquí els TIPS PER LA RECERCA DE FEINA

 

 

.
.

Tips d'orientació laboral per joves - Part 3 – Carta de presentació 

Un material infogràfic elaborat pel CCVOC que té per objectiu apropar l'orientació laboral als i les joves de la comarca durant aquest període de confinament. 

Pots consultar aquí tots els consells per a fer la teva carta de presentació.

Novetats en el procés d'inscripció al Sistema Nacional de Garantia Juvenil: Ja ens podem inscriure a través del web!

Com em puc inscriure? Clica aquí!

Pots participar a la iniciativa Garantia juvenil, que et pot proporcionar:

  • - Programes de formació
  • - Contractes en pràctiques
  • - Recursos de mobilitat internacional
  • - Recursos per a l'emprenedoria

Aquests són els requisits per apuntar-s'hi: 

  • - Tenir entre 16 i 29 anys
  • - No estar treballant ni estudiant
  • - Estar empadronats al territori
  • - Tenir DNI/NIE

Per més informació, consulta al Punt Jove o al Servei Local d'Ocupació del teu municipi.

 

CONSELLS EN CAS DE CONFINAMENT

Consells pràctics per a joves durant el confinament

Una guia elaborada per la Direcció General de Joventut farcida de consells pels joves en aquest període de confinament, perquè puguin gestionar-ho amb equilibri emocional.

Guia per a professionals que treballen amb joves durant el confinament

Guia elaborada per l'Agència Catalana de la Joventut, que dóna consells per als professionals que treballen amb joves durant aquest confinament.

HABITATGE I JOVENTUT

Assessoria en línia d'habitatge per a joves

Joventut reforça l'assessoria en línia d'habitatge per orientar els joves que no poden pagar l'habitatge de resultes d'haver perdut els ingressos per la Covid-19. Personal expert resoldrà dubtes legals de qui i com pot optar a un 50% de rebaixa en el lloguer, a un ajornament de la quota o bé obtenir un microcrèdit bancari de fins a 10 anys i sense interès.

Podeu accedir a l'enllaç per a més informació.

També podeu consultar la Guia per Joves i Habitatge: mesures urgents durant el Covid19.

OFICINES DE JOVENTUT AL VALLÈS OCCIDENTAL

.
.

Servei de Joventut del Vallès Occidental

És el punt de trobada dels ajuntaments del Vallès Occidental per dur a terme actuacions, projectes i serveis adreçats a joves que donin respostes a les necessitats compartides entre els municipis de la comarca en matèria de joventut. També es gestionen les competències en matèria d’instal·lacions juvenils (albergs, cases de colònies, etc...) i d’activitats de lleure amb infants i joves menors de 18 anys. Segueix atenent de forma telemàtica. Podeu contactar a través del correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

 

Oficina Jove Sabadell (per a joves del Vallès Occidental)

Dona servei a municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixach, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. (Enllaç a l'Oficina).

Oficina Jove Terrassa (per a joves del Vallès Occidental)

Oficina Jove de Terrassa dona servei a: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. (Enllaç a l'Oficina)

Ajut per a instal·lacions juvenils afectades econòmicament per la Covid-19
 
Ajut extraordinari d'emergència, en forma de prestació econòmica de pagament únic, amb la finalitat de superar la crisi que pateixen les instal·lacions juvenils a conseqüència de la covid-19.