Portada > Actualitat > COVID-19 > ATENCIÓ A LES DONES

ATENCIÓ A LES DONES

Serveis d'atenció a dones en situació de violència masclista
.

Consells de Seguretat per a les dones que pateixen violència masclista i les persones vulnerables que pateixen violència domèstica (persones amb discapacitat, menors i persones grans) durant aquesta situació de confinament domiciliari

Els Mossos d'Esquadra han elaborat un document amb els consells de seguretat per a persones que pateixen violència durant el confinament domiciliari derivat de la crisi de la Covid-19. Aquest document va dirigit a les dones que pateixen violència masclista i les persones vulnerables que pateixen violència domèstica (persones amb discapacitat, menors i persones grans).

Adreça electrònica dels Mossos d'Esquadra per a les dones que pateixen violència masclista i per a altres col·lectius vulnerables que pateixen violència domèstica durant el confinament: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Els Mossos d'Esquadra han posat en funcionament una adreça de correu electrònic al servei de totes les ciutadanes i ciutadans que pateixen violència masclista o violència domèstica i que necessiten assessorament i informació durant la seva situació de confinament domiciliari, derivat de l’estat d’alarma per la Covid-19. Recordeu que sempre podeu trucar al 112 en cas d'emergència. 

Guia de recursos contra violència de gènere en situació de confinament

Consells, serveis disponibles i respostes als dubtes més freqüents en els casos de violencia masclista sota l’estat d’alarma.

Xarxa contre les violències masclistes i les lgtbiq+fòbies

Informació dels recursos especialitzats i professionalitzats en matèria de violència masclista i lgtbiq+fòbies de l’Ajuntament de Cerdanyola. (Enllaç)

.
.

Informació en diferents idiomes

La Diputació de Barcelona posa a disposició de la ciutadania la informació en diferents idiomes per evitar la violència masclista durant el confinament.

Recursos Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a dones víctimes de la violència masclista

 
En aquesta situació d’emergència per la COVID 19 es manté la Xarxa d’atenció de les oficines de Treball per a dones en situació de violència de masclista i les oficines de Treball del SOC han reforçat els seus serveis a través del telèfon gratuït 900 800 046 de 8h a 14h 
Què és la soledat? Una conversa per a dones
 
L’entitat El Safareig de Cerdanyola ofereix per a dones de la comarca un grup de conversa online. En aquesta situació de confinament, pren especial rellevància la qüestió de la soledat. Es pot estar amb altres i sentir-se sola, estar sola i no confrontar-se mai amb la soledat, hi ha soledats precàries i soledats que són font d'inspiració. Què és la soledat per a cadascuna? Com es relaciona cadascuna amb la seva soledat en la conjuntura actual? El Safareig habilita un espai virtual de conversa, de freqüència setmanal dirigit a dones els dijous a la tarda de 16 a 18h. Grup reduït de 8 dones. És gratuït, només cal que ens escriviu al següent email: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
 
Podeu concertar una entrevista prèvia o resoldre qualsevol dubte. Si us interessa o coneixeu alguna persona que hi pugui estar interessada ja ho sabeu, podeu fer-li arribar la proposta.

 Mascareta-19 / Mascarilla-19

 

#mascarilla19, impulsada per l’Institut d’Igualtat Canari i els Col·legis de Farmàcia s’està estenent a d’altres Comunitats Autònomes, amb l’objectiu que les dones que es troben en situació de risc per la seva integritat física, psicològica i/o sexual, tan en el seu entorn familiar més proper com al carrer, puguin apropar-se a la farmàcia i demanar una “mascareta19 o mascarilla19”. El personal farmacèutic ha d’alertar als serveis d’urgència -112-, que a partir d’aquí indicaran els passos a seguir i la informació que requereixin, garantint la màxima discreció i confidencialitat.